2021-03-22
行去荃湾二陂坊揾野食, 竟然见度一间又光猛又整洁既餐厅,好奇望望食D咩,原来系一间素食西餐厅,咁特别当然一试。意粉、意大利饭、Pizza、汉堡饱样样有,每份主餐都跟一杯热玄米茶或冻伯爵茶,如果唔岩饮,可转咖啡、梳打特饮、花茶唥燕麦奶特饮,当然要加少少钱。餐牌名都几特别,有款叫不可能TM肉酱意粉,咁不可能紧系要试下, 仲叫左份不可能TM汉堡饱!肉酱意粉Portion都几大份,里面有蕃茄、素肉、洋葱,素肉食落感觉真系似真肉,有肉味;意粉爽口弹牙,唔会太霖!而且调味既酱汁调配得酸甜适中,每条意粉都有挂有酱汁,味道绝对出色!汉堡饱配有蕃薯条,佢比薯条更好味更健康,每条都脆卜卜,仲有好甜既蕃薯味,加茄汁食,一条一条咁好快就食清!!个汉堡好大份,同外国品牌既汉堡饱店所出售既一样大,好足料,里面有车打芝士、洋葱、火箭菜再配上素牛肉,切开一半,肉汁都流晒出黎,食落去仲好juicy,质感真系劲似真。边个话食素唔会饱,同朋友share食完个饱到一个点,而且仲要好食!!朋友话约定再来一试另一款泰式香辣不可能肉碎意粉同饮咖啡。