2009-10-12
近年来burger shop越开越多, 连锁式经营既有: Freshness Burger, Burger King, MOS Burger... 而"单头式"经营既亦如雨后春荀般开个不停, 究竟系香港人真系咁热爱burger, 定系谂住人有我有, 人赚我赚呢?早两日路经电气道附近, 一于试下呢度好评如潮既Burger Mix, 我觉得唔系咁好食, 块牛肉有点干同埋无乜肉味, 只系芝士同埋磨菇够味啰. 至于薯条我就no comment, 因为我拎到返屋企时已经"淋"左咁当然唔好食, 有朋友话芝士薯条好好食, 或者下次试下. 至于饮品 (xx梳打) 我就觉得太甜, 同个包唔多match, 或者食burger应该配可乐先至系perfect match啦!如果以价钱黎讲系绝对抵食, $29一个combo仲想点? 但如果以质素黎讲我就觉得好一般, 如果想食好burger而又肯俾钱既, 港岛区仲有好多更好既choice.