2023-06-20
Thai Basil(金钟)🦐海鲜喇沙 SEAFOOD LAKSA $112超惊喜!呢个系偏甜嘅汁底 超级香椰奶味 食完一啖绝对想继续食🤍有三四只带子 煎得超级嫩 唯一缺点啲豆腐皮有啲硬 唔系太吸到啲汁 同埋有只带子蒸到㶶咗 所以食落有少少苦😞🐓鸡肉青咖喱 Green Curry Chicken $122鸡肉份量好多 系完整嘅一大旧 但系始终佢用嘅系鸡胸部份 略嫌少少太熟 咖哩部份一拎嚟就好香 甜甜地非常容易入口 🤤🍕+$24 薄饼ROTI PRATA应该系超市嘅冷冻薄饼 得一块饼系太够分 不过点汁一流 Perfect Match! THAI BASIL’S SPECIAL 🍹THE CLASSIC $58Thai Green Tea · Evaporated Milk · Condensed Milk类似泰式奶茶嘅感觉 但系个奶盖唔系好持久 类似泡泡多啲 🍸AFTER SPA $58Fresh Lime ·Pandan·Lemongrass·Earl Grey Tea·Soda呢个一饮系超级醒神 因为用咗梳打水所以系有气嘅 明显嘅系柠檬味 其他茶味比较淡 不过越饮越好饮Recomme
🦐海鲜喇沙 SEAFOOD LAKSA $112
🍕+$24 薄饼ROTI PRATA