2022-07-27 33 浏览
今日约咗朋友喺铜锣湾食饭,我就book咗间好多人推介嘅日式料理!呢度个环境都好靓好日式,而且侍应嘅态度都好唔错,⼀入到嚟就即刻我哋倒茶!我哋分别叫咗名古屋手制鳗鱼定同日式酱油安格斯封门柳定食名古屋手制鳗鱼定食配新潟县产白米饭呢个鳗鱼系用盐烧嘅制法,完完全全可以突出鳗鱼嘅鲜味。而且烧得刚刚好,佢完全做到外脆内院嘅感觉。以佢嘅白饭亦都系软软糯糯的,完全可以食得出佢同普通珍珠米嘅分别!👍🏻另外我觉得比较特别嘅就系佢嘅前菜渍物,分别系蒜头 牛蒡 红酒苹果,佢哋嘅味道比较似一啲开胃小菜,食完之后会令人哋更有食欲!蟹肉沙律嘅蔬菜都好新鲜,同埋蟹肉嘅份量都好多👍🏻,同酱汁一齐食都系特别开胃!和牛味噌汤够热,味道十分浓郁,值得一试!日式酱油安格斯封门柳定食格斯牛肉味道非常浓郁,而且后牛肉都好厚身,佢主动啱啱好唔会有觉得好韧,连埋个个日本酱油配埋白饭一齐食,完全中和左牛肉浓郁嘅味道👍🏻总括嚟讲呢度嘅日本餐嘅菜式都比较特别,唔系度度都可以食到, 水准亦都比其他日式餐厅高,绝对会再黎多次!

我哋分别叫咗名古屋手制鳗鱼定同日式酱油安格斯封门柳定食
名古屋手制鳗鱼定食配新潟县产白米饭

和牛味噌汤够热,味道十分浓郁,值得一试!

日式酱油安格斯封门柳定食