2016-08-12
赖生今日要去湾仔Training, 屈小姐就已经系寻晚帮赖生谂定食咩啦,就系车仔面之家啦! 屈小姐就推介左粗面/酸斋/萝卜/咖哩鱿鱼/猪肠,佢亦好细心咁讲定间野冇得坐,只可以企系度食! 赖生呢d粗人,一个人企系度毒食有咩所谓呢!由于Training早左放,去到既时间仲系12点15左右,但舖面已经爆左(其实得4-5个企位),而且已经有条小人龙排队,咁赖生买完就企左系后巷食我就叫左碗咖哩鱿鱼,猪肠,萝卜酸斋大粗面加辣(盛惠$46)……汤底 : 浓而不油,同粗面好夹 (5星)辣: 如果食到小辣既朋友,极建议加,佢个辣好香沙嗲味而只有微辣,好正! 唔会辣到抢晒味! (5星)粗面 : 好好食,冇枧水味,而且煮得岩岩好,唔会淋得济 (5星)酸斋 : 赖生食左2x年酸斋,呢度真系最好食果间! 酸得黎,外面系微脆嫁! 口感好正!! 超水准之作!本来减紧肥既赖生都觉得食完肥都值!(5星)猪肠 : 洗得好干净,可以好放心食,而且都淋同入味(4星)萝卜 : 甜得黎冇渣,唔错! (4星)咖哩鱿鱼 : 好厚肉,好有咬口,但略微唔够咖哩味(4星)食完之后,我觉得点解屈小姐唔系我身边陪我一齐食,好好味呀! 下次一定
汤底 : 浓而不油,同粗面好夹 (5星)
猪肠 : 洗得好干净,可以好放心食,而且都淋同入味(4星)
萝卜 : 甜得黎冇渣,唔错! (4星)
咖哩鱿鱼 : 好厚肉,好有咬口,但略微唔够咖哩味(4星)
食完之后,我觉得点解屈小姐唔系我身边陪我一齐食,好好味呀! 下次一定要带佢黎食!
#将美食介绍给最爱
#幸福是有人早已为你准备妥当