2023-07-04
1. 店员大声呼喝客人自助型式,落大雨,我同朋友系门口遮架摆底遮行入去,准备坐底,男店员系远处open kitchen大叫,我净系听到「餐牌」,于是行返去门口拎餐牌,店员又大叫「餐牌枱面有」。茶餐厅都系做错嘢先被呼喝,声音系全间cafe都听到。之后有位太太无为意要摆遮系门口,门口没有指示,店员同样远处大叫,让人不适。2. 没有讲明有用餐限时,大量空枱,却要求客人离开限时真系明、唔紧要。门口/餐牌都无提过有限时,我哋星期六1pm坐底,~2:38pm店员走过黎话繁忙时段,用餐限时90分钟。如果你有客人等紧枱都唔紧要,但全场系超过5张空枱,出面无人等位。我地2个人叫足两份食物、2杯嘢饮,执埋枱,自己睇书,全程好安静,唔通我坐系入面吸左佢地铺头啲空气?所以要叫我哋走?(嬲到影左佢啲空枱,如果有其他嘢坐紧、有咩误会,讲声唔好意思先)3. 除左受气,环境、coffee同食物质素都一般一般到无打卡,无谂住食食评,唔chill,无音乐,open kitchen 少少嘈,木凳唔好坐(可能唔想啲客坐多过90分钟)仲有个明太子意粉🍝,我食完有少少滞同埋胃胀(唔知关唔关佢事,自己肠胃一般,但当日无食其他嘢)
2. 没有讲明有用餐限时,大量空枱,却要求客人离开
3. 除左受气,环境、coffee同食物质素都一般