4天前 0 浏览
是日午餐餐牌選擇並吾算多相反飲品就有吾少選擇可能呢啲叫做貴精不貴多😂😂**牛油果華道夫沙律🥗** $75上碟擺盤很美觀,牛油果🥑會拼成花朵形狀有蘋果,蕃茄仔,沙律菜,合桃碎同牛油果再配上沙律醋 應該加了黑椒因為清爽得黎帶點辛口**墨魚汁海鮮意粉** $95賣相不俗, 墨魚汁夠濃稠海鮮都有炸過或煎過 口感豐富可能因為墨魚汁比較淡味,海鮮調料相對較鹹兩者中和番岩岩好👍🏻**焦糖脆脆咖啡** $42單純地一杯latte上面加上焦糖脆脆 比較普通Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
是日午餐餐牌選擇並吾算多
相反飲品就有吾少選擇
可能呢啲叫做貴精不貴多😂😂

**牛油果華道夫沙律🥗** $75
上碟擺盤很美觀,牛油果🥑會拼成花朵形狀
有蘋果,蕃茄仔,沙律菜,合桃碎同牛油果
再配上沙律醋 應該加了黑椒
因為清爽得黎帶點辛口

**墨魚汁海鮮意粉** $95
賣相不俗, 墨魚汁夠濃稠
海鮮都有炸過或煎過 口感豐富
可能因為墨魚汁比較淡味,海鮮調料相對較鹹
兩者中和番岩岩好👍🏻

**焦糖脆脆咖啡** $42
單純地一杯latte上面加上焦糖脆脆 比較普通

Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 墨魚汁海鮮意粉
6天前 0 浏览
服務好,人手足夠,講解清晰。衛生好,餐具、餐檯、餐牌、地板都好乾淨。第一次食,星期日中午要等位,接受搭檯就唔洗等太耐,等位果幾張長凳唔太乾淨。目測係附近算少有受歡迎客人多嘅餐廳。點餐牌最頂嘅卡邦尼意粉,上碟時配生蛋黃,攪拌後好收汁,顯得太乾唔夠汁,個汁唔夠香滑,唔creamy,估計加汁或者唔撈蛋黃會好食,建議標配加汁。意粉軟硬適中,口感好。炸雞外層好鹹,裏面雞肉質感可以,好食過上校果啲炸雞。雞翼配好濃嘅個鹹酸辣醬,好重口味。裏面雞肉有啲乾,唔夠滑,作為雞翼算唔好食。
服務好,人手足夠,講解清晰。
衛生好,餐具、餐檯、餐牌、地板都好乾淨。
炸雞外層好鹹,裏面雞肉質感可以,好食過上校果啲炸雞
6天前
2024-10-14 231 浏览
BYOB Coffee Roaster呢間呢間意粉喺屯門區入面都算數一數二出名,今日終於嚟試吓。餐廳好大,行工業風。點餐係要喺櫃檯點,然後職員會再將個意粉送上。櫃檯隔離有自助調味料,tabasco芝士粉任落。🍝蟹膏蟹肉意粉 $98用蟹鉗鋪面做擺盤,蟹鉗已經去除部份嘅蟹殼,好輕鬆就可以食到入邊嘅蟹肉,蟹鉗份量可以再多啲。意粉醬好Creamy,每一啖都食到蟹肉同蟹籽,蟹肉味鮮甜,成碟意粉好好味😋😋😋意粉份量適中,唔會話食到好飽。☕️鮮奶咖啡 $34咖啡拉花好得意,係海馬形狀。
BYOB Coffee Roaster

🍝蟹膏蟹肉意粉 $98

意粉份量適中,唔會話食到好飽。

☕️鮮奶咖啡 $34

咖啡拉花好得意,係海馬形狀。

2024-10-06 283 浏览
最近我去屯門的BYOB享受了一頓悠閒的午餐,環境非常休閒,感覺好舒服!餐廳的裝潢簡約而時尚,光線柔和,讓人一進去就有放鬆的感覺。我特別喜歡那種輕鬆的氛圍,無論是和朋友聚會還是自己享受,都非常適合。坐在窗邊,享受外面的景色,還有美味的食物,真係一個完美的午後!😊✨
2024-09-28 632 浏览
❤︎ 蟹膏蟹肉意粉蟹膏蟹肉地毯式甘掛住每條意粉,雙蟹結合亦帶黎好濃郁嘅海鮮風味🦀味道吾會過膩,呢個價位黎講表現唔錯❤︎ 海鮮墨魚汁意粉墨魚微鹹帶鮮,香味係幾足🦑但海鮮部分味道真係有D淡,而且意粉都炒得偏油。對比其他口味嘅意粉可能冇甘出色😳❤︎ 黑松露芝士薯角薯角脆軟兼備,趁熱食芝士仲有絲絲縷縷,係款幾開心嘅經典小食😆❤︎ 焦糖脆脆鮮奶咖啡咖啡、牛奶同焦糖脆脆嘅Happy Combo💥三者味道融和,脆脆有口感有焦香🙌🏻
❤︎ 蟹膏蟹肉意粉

❤︎ 海鮮墨魚汁意粉

❤︎ 黑松露芝士薯角

❤︎ 焦糖脆脆鮮奶咖啡
2024-09-26 685 浏览
工作天的喘息來了屯門紅橋附近的BYOB吃個午餐。今天人不多,可以直接入座,餐廳是採用先付款點餐的形式(現金/八達通),所以我們在付款後就耐心等待送餐。我們各點了一份主食,上菜速度很快,下單後大概5分鐘就有了,先來到的是北海道帆立貝明太子意粉、大蝦寬條麵及蟹肉牛油果他他沙律。我們再分別點一杯喝料:焙茶鮮奶咖啡、焦糖脆脆鮮奶㗎啡及朱古力。以下幾個值得一提的:1)大蝦寬條麵蝦有四隻,而每隻外邊的肉也煎到有點脆皮,口感很特別,有點像煎餃子的皮。至於麵條,應該是用蝦頭油煮的關係吧,真的很香,吃起來也很creamy ,軟硬度又剛好適中,真的不錯!2) 蟹肉牛油果他他沙律 賣相不錯的,各食材一起食的話口感豐富,每一口也充滿蟹肉味,當中的蛋黃及蟹味較為突出。圍繞着的伴碟原來是小餅乾上放著切好的小葡萄,很精緻。3)熱朱古力看似平平無奇,但原來表面的朱古力奶泡很濃厚,很不錯。另外,餐廳提供的飲用水及餐具(义子)是要自取的,如果需要匙羹就要另外找店員吧。

北海道帆立貝明太子意粉
焦糖脆脆鮮奶咖啡
焙茶鮮奶咖啡

1)大蝦寬條麵

大蝦闊條麵

2) 蟹肉牛油果他他沙律

3)熱朱古力
看似平平無奇,但原來表面的朱古力奶泡很濃厚,很不錯。
熱朱古力

2024-09-25
北海道帆立貝明太子意粉
焦糖脆脆鮮奶咖啡
焙茶鮮奶咖啡
大蝦闊條麵
熱朱古力
2024-09-19 386 浏览
之前黎過呢間餐廳2次 意粉同咖啡都好好味 環境又靜 感覺好chill 好relax 今日天氣好熱 特登過黎試下個沙律 真係有驚喜 口感味道一流 老細服務態度又好 而家好少揾到呢D坐得咁舒服嘅餐廳 下次約埋三五知己黎食下野 吹下水 不知幾哥濟🤗 屯門轉車站有巴士直達紅橋 落車經紅橋過對面 見到屈臣士 轉右直行到尾 就會見到 BYOB Coffee Roaster ! 係咪好易搵呢 大家記得支持本地小店 一齊振興經濟 !p.s.下次約朋友過黎 chill 下先 🥰🥰🥰
p.s.下次約朋友過黎 chill 下先 🥰🥰🥰
2024-09-19
2024-08-16 753 浏览
其實幫襯過好多次係特別鍾愛佢既 黑松露意粉咖啡豆係佢自己炒既係好討厭好大陣油煙味令我成日卻步open kitchen 由於開抽氣會好嘈所以較少開以前有空氣清新機,今次再去己經壞曬仲焗住d聲好嘈tim好後悔今晚點左蟹膏蟹肉意粉幾多碎蟹殼食落好困擾仲超級咸有老闆係度都係咁今日以為友人早到見店內得兩三枱客諗住搵人或者坐低等門口一堆大學生阻住門我已經好困擾咁推開門入左去老闆疑似我未齊人就想趕我出番去我一個人黎食都得掛無下次可惜最後一次食係咁難食
其實幫襯過好多次
係特別鍾愛佢既 黑松露意粉
咖啡豆係佢自己炒既

係好討厭好大陣油煙味令我成日卻步
open kitchen
由於開抽氣會好嘈所以較少開
以前有空氣清新機,今次再去己經壞曬
仲焗住d聲好嘈tim

我一個人黎食都得掛

無下次
可惜最後一次食係咁難食
2024-08-16
好幸運在屯門找到Byob!從國外回港,友人住屯門,說以前去過覺得好、價錢值得的,都已經結業了。有點沮喪!我是生機純素的「食生」一族(raw vegan、吃新鮮蔬菜水果堅果種子、沒有經過攝氏41度以上高溫處理、不吃非天然的糖等等),很難找到合適的餐廳。友人不是食生,選擇沒有我這麼嚴格。搜尋素食餐廳推介,元朗和屯門都看過,看中的交通不方便,不然就在大商場價格比較高。真幸運找到Byob,提供 牛油果華道夫沙律Avacado Waldorf Salad(牛油果和綠葉生菜以外有生鮮蘋果、少許生鮮提子、烤合桃,配日式沙拉醬油),大致上符合我食生的條件,很滿意!價錢$75,物有所值!朋友點了黑松露雜菌意粉,上面有兩條蘆荀,聽說不錯。(我忘了問餐廳用甚麼油煮意粉。)空間很寬,冷氣+吊扇幾把,開放式廚房,看到掛著的咖啡杯、茶杯,覺得很漂亮。飲料我沒有點茶(以後可以考慮點花茶,雖然熱茶不是食生一族的食譜,但偶爾社交需要,也可以考慮)。聊天聊很久,後來點了杯牛油果+紅龍果、去了牛奶的現打奶昔。$60,符合了我食生(living food)的要求,覺得值得、開心。地球友善:餐廳提供免費清水,自助式拿取,溫馨提
地球友善:餐廳提供免費清水,自助式拿取,溫馨提醒珍惜資源、不要浪費。自己那杯牛油果+紅龍果奶昔,使用了塑膠飲管。飲管很細,飲起來不方便,我就拿出自己常備的不鏽鋼粗管飲管。在台灣,這些粗管不鏽鋼飲管比較容易買到,雖然一般餐廳是否在使用,我就不清楚了(我在台灣一般不在外喝飲料)。除了飲管,那杯奶昔也有細長的不鏽鋼匙羹提供。很喜歡!
從沙律和意粉的上碟設計、空間裝潢和地球友善的氛圍來看,餐廳很有heart。比一般的茶餐廳,菜式精緻、健康、有創意;比集團式的連鎖咖啡店,價錢實惠、真材實料、坐得舒服。很推薦Byob!
题外话/补充资料: 希望Byob經營順利,香港有更多類似的餐廳。
2024-06-28
2024-06-09 1185 浏览
喺屯門返工一定會去虹橋覓食今次就同同事嚟食呢間BYOB係工業風嘅cafe 餐廳幾寬敞 Lunch time唔算多人 Lunch time 食意粉為主我嗌咗個卡邦尼意粉賣相幾好 好足料 大大隻蛋好打卡able忌廉汁都幾多 好creamy不過我略嫌少少淡 之後試吓撈埋蛋汁 即刻香濃好多整體嚟講卡邦尼唔算超好食 但算係中上啦環境幾舒服 幾啱打卡價錢就正常cafe價啦 大西北嚟講有少少貴聽講佢哋嘅墨魚汁意粉、明太子意粉同鹹豬手質素唔錯下次有機會可以試吓
喺屯門返工一定會去虹橋覓食

卡邦尼唔算超好食 但算係中上啦
環境幾舒服 幾啱打卡
價錢就正常cafe價啦
大西北嚟講有少少貴

聽講佢哋嘅墨魚汁意粉、明太子意粉同鹹豬手質素唔錯
下次有機會可以試吓

卡邦尼意粉
  • 卡邦尼意粉
📍屯門虹橋文青小店‼️·多款抵食意粉😋 — BYOB Coffee Roaster🍝·============================前排嚟咗位於屯門嘅BYOB,當日假期大約1:00嚟到等咗10分鐘左右~餐廳位置好闊落,坐得舒服👍menu主打多款意粉,仲有小食、沙律等等😆——————————————————————-⭐️墨魚汁海鮮意粉 $95 (4.3/5)墨魚忌廉汁意粉份量勁多!😂口感煙韌充滿鹹香🤤海鮮有魷魚、青口、魚柳、蝦,全部都煎香咗,幾香口😋·⭐️青醬雞柳意粉 $80 (4.2/5)意粉充滿羅勒香😍雞肉混合喺意粉當中,份量都唔少👍不過整體會偏油一點·⭐️ 挪威煙三文魚沙律 $80 (4.1/5)沙律菜爽脆清新,煙三文魚新鮮鮮味~———————————————————————賣相:3.5/5味道:4.3/5性價比:3.8/5推介度:3.8/5———————————————————————📍BYOB Coffee Roaster 屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖
============================
——————————————————————-
⭐️墨魚汁海鮮意粉 $95 (4.3/5)

⭐️青醬雞柳意粉 $80 (4.2/5)

⭐️ 挪威煙三文魚沙律 $80 (4.1/5)

沙律菜爽脆清新,煙三文魚新鮮鮮味~
———————————————————————
———————————————————————
📍BYOB Coffee Roaster
屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖
2024-05-09 883 浏览
位於屯門紅橋附近 有好多小店💜 決定過來試試餐廳超級闊落 好多位 好適合一大班朋友過來 我大概8點幾過到來 8:30已經唔賣豬手 有少少可惜 見到隔離檯食好吸引 而且份量都幾大 下次有機會試試🥲🚶🏻‍♂️蟹膏蟹肉意粉🦀($98)意粉有少少過淋 蟹膏味幾濃烈 好香 而且每一淡都食到蟹肉絲 無吝嗇蟹肉 而且蟹鉗有兩隻 cream味底🫕 平衡到同蟹膏味 北海道帆立貝明太子意粉🍝($100)帆立貝煎得幾香🌬️ 而且都幾大舊 刺身級 無煎得過熟 明太子味唔係好出👀 或者唔係好咸 都係cream底 我以為會有沙拉醬味~味道:✌🏼✌🏼✌🏼/5 📍BYOB Coffee Roaster地址:屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖
位於屯門紅橋附近 有好多小店💜 決定過來試試
餐廳超級闊落 好多位 好適合一大班朋友過來
我大概8點幾過到來 8:30已經唔賣豬手 有少少可惜

蟹膏蟹肉意粉🦀($98)
而且蟹鉗有兩隻 cream味底🫕 平衡到同蟹膏味

北海道帆立貝明太子意粉🍝($100)
帆立貝煎得幾香🌬️ 而且都幾大舊 刺身級 無煎得過熟

味道:✌🏼✌🏼✌🏼/5

📍BYOB Coffee Roaster
地址:屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖
  • 北海道帆立貝明太子意粉
  • 蕃茄忌廉蟹肉寬條麵
2024-04-24 754 浏览
周末我都幾常來屯門,貪佢靜靜地,遠離煩囂,又有一兩間心水咖啡館,最重要係街市非常多價值相對相宜的新界菜,每次都買4-5日的份量。😙🍝青醬雞柳意粉 $80呢間黎過幾次,墨魚汁、蟹肉意粉等都試勻。之前試嘅全部都唔錯,反而今次嘅青醬雞柳意粉就相對失色少少,唔算突出,所以感覺意粉冇乜味,可以咸返少少。🥟炸雞皮餃子 $50幾脆口多汁又唔算油膩,配埋沙律醬幾惹味,唔錯。☕️🥤Cappuccino $34 ,Iced cappuccino $37呢度咖啡一向穩定,合理水準。整體而言,如果第一次嚟,建議試返墨汁、蟹糕等傳統受歡迎嘅意粉,呢幾款我都經常食。🤗

🍝青醬雞柳意粉 $80

🥟炸雞皮餃子 $50
幾脆口多汁又唔算油膩,配埋沙律醬幾惹味,唔錯。

呢度咖啡一向穩定,合理水準。

青醬雞柳意粉
炸雞皮餃子
Cappuccino
炸雞皮餃子
Cappuccino
虹橋出名多嘢食,今日我地就黎到呢間最當眼位置既BYOB Coffee Roaster食晚餐!入到去坐低,決定左食啲咩,就要出去Counter叫野食,跟手俾埋錢,講返自己坐邊,然後就可以返埋位等食啦。我地叫左:🍖德國黑麥啤慢煮咸豬手:食落真係有幾香既啤酒味,平時啲人飲啤酒食咸豬手,今次佢直接將兩者融合,味道好夾!🍝加拿大海膽意粉:意粉幾彈牙,海膽都幾大舊,唔錯。🥗蟹肉牛油果他他沙律🦀🥑🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️🥙:成個蛋糕咁好多層,賣相好靚呀😍味道都相當唔錯。🍗水牛城雞翼:個汁酸酸甜甜辣辣地,幾醒胃。🍟黑松露焗薯角:未食已經聞到好香黑松露味,芝士同脆薯角味道濃厚幾好味。🍹新鮮牛油果火龍果鮮打奶昔:一路飲一路食到好多牛油果粒粒同火龍果籽,新鮮健康又好味!整體食物味道同賣相都好好,臨走時店員仲提我地攞遮,好有心🫶🏻

我地叫左:

🍝加拿大海膽意粉:意粉幾彈牙,海膽都幾大舊,唔錯。

🍗水牛城雞翼:個汁酸酸甜甜辣辣地,幾醒胃。

2024-03-28 737 浏览
在朋友介紹下,順道到屯門午膳,之前亦經朋友訂購呢度嘅咖啡豆,真係唔錯;午餐叫咗黑松露雜菌意粉和蟹膏蟹肉意粉與朋友分享,醬汁好滑,好 creamy,兩樣都好好味,不過掛住食,唔記得影意粉相,呢度啲咖啡都好有水準,坐位空間有舒適距離,整體氣氛使人好 relex。
2024-03-27