📍将军澳 𝚃𝚜𝚎𝚞𝚗𝚐 𝙺𝚠𝚊𝚗 𝙾❝不断回头既手工意粉爱店❤️🍝❞My fav pasta resto in the town❤️回头无数次 几乎间间分店都去过🥳每次食都觉得好满足 今次劲好彩中左giveaway! 第一次去将军澳新分店🎉🍴𝙏𝘼𝙎𝙏𝙄𝙉𝙂 𝙈𝙀𝙉𝙐 $290(2 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳𝘴, 3 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢𝘴, 2 𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵𝘴 𝘧𝘰𝘳 2 𝘱𝘦𝘰𝘱𝘭𝘦)▪️🐟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (3.5/5)▪️🧀𝐌𝐞𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐯𝐨𝐥𝐨𝐧𝐞 (3.5/5)今次拣左呢两款前菜 个人觉得之前食开既𝙗𝙚𝙚𝙛 𝙩𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚同𝙗𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖更好食👍🏻🐟吞拿鱼咸鲜重 冰感较重(少少似未解晒冻?)🤔🧀焗松露芝士一定要趁热食🔥冻咗就会变硬一旧嘢 佢就系一碗拉丝既咸香芝士 但冇咩松露味🤥建议配包食🥖就咁食好漏😳▪️🖤𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 (4.5/5)▪️🍅𝐎𝐫𝐞𝐜𝐜𝐡𝐢𝐞𝐭𝐭𝐞 '𝐍𝐝𝐮𝐣𝐚 (4/5)▪️🦐𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞 "𝐅𝐫𝐮𝐭𝐭𝐢 𝐝𝐢 𝐌𝐚𝐫𝐞" (3.5/5)🖤松露意粉一向都系我no.1心头好😚除咗一片片既黑松露 仲有芝士 充满咸香同奶油香 幼扁面好爽
📍将军澳 𝚃𝚜𝚎𝚞𝚗𝚐 𝙺𝚠𝚊𝚗 𝙾
❝不断回头既手工意粉爱店❤️🍝❞

🍴𝙏𝘼𝙎𝙏𝙄𝙉𝙂 𝙈𝙀𝙉𝙐 $290

Tune  tartare
Melted  truffle  provolone

▪️🐟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (3.5/5)

Tagliolini  truffle
Orecchiette  ‘Nduja
Tagliatelle  “Frutti  di  Mare”

▪️🖤𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 (4.5/5)
▪️🍅𝐎𝐫𝐞𝐜𝐜𝐡𝐢𝐞𝐭𝐭𝐞 '𝐍𝐝𝐮𝐣𝐚 (4/5)

🖤松露意粉一向都系我no.1心头好😚除咗一片片既黑松露 仲有芝士 充满咸香同奶油香 幼扁面好爽口弹牙又挂汁🥰

另外两款意粉都系第一次试😚猫耳朵一粒粒厚身又烟靭 好似年糕😆配上微辣既蕃茄cream sauce同猪肉碎🍅

海鲜扁面再辣d🌶有鱿鱼🦑虾🦐同青口😚扁意粉最有咬口(even a bit硬)

Tiramisu
▪️☕️𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 (4.5/4)
▪️🍮𝐏𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚 (4/5)

我真系好中意呢度既Tiramisu😚蛋奶香重 lady fingers湿润 咖啡同酒味平衡😆层次好好 至于panna cotta奶香好重 不过我觉得太多草莓酱🍓要飞酱食🤣

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Pici (将军澳)
将军澳澳南海岸唐贤街33号Capri Place地下G17号舖
(另外中环,坚尼地城,湾仔,尖沙咀,荔枝角,沙田都有分店)

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_将军澳 #joys_上环 #joys_尖沙咀 #joys_湾仔

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Tagliolini  truffle