2023-02-08
特盛姜葱排骨饭(HKD$75) (制作需时,记得早啲叫!)份量够大,好抵食,一个男仕份量,女仕就可以叫一个主食share,然后叫多啲小食配搭。葱油香口而唔腻,饭粒有咬口,加上少少秘制酱汁,真系好出名,一定要叫!邪恶蛋之恋 “芋泥肉松脆皮蛋饼” (HKD$39)台湾蛋饼最重要系个皮,佢同我期待嘅烟韧口感有啲唔同,出忽意料外皮煎得香碎,加埋芋泥成旧放落口,系有几个层次嘅口感,应该一试。黑糖鲜奶红茶 (HKD$28) 加芝士奶盖 (另加$7.2)叫咗杯黑糖鲜奶红茶偷偷加咗奶盖,估唔到,太出色!奶香浓郁,差唔多半杯奶盖,好足料,记得搅匀先好饮。苏子青瓜手撕鸡 (HKD$25) 单份鸡同青瓜既比例都算多,味道比较浓,如果食唔到咁浓嘅朋友,建议叫个饭配会更好,唔好当小食。牛肉汁煮风琴豆腐2串(HKD$20)牛肉汁非常惹味,配搭风琴豆腐,豆腐索晒啲牛肉汁,真系睇见都好Juicy 😋😋台北市小食拼盘(HKD$39)(台湾肠,花枝丸,盐酥难)好想食到台湾唔同既小食,但又惊一份太多,呢个拼盘就啱晒,每样都有少少,真系可以满足晒大家既口味。黑糖珍珠鲜奶 大杯(HKD$40)我好少喺餐厅叫珍奶,因为好怕啲珍
邪恶蛋之恋 “芋泥肉松脆皮蛋饼” (HKD$39)
苏子青瓜手撕鸡 (HKD$25) 单份
牛肉汁煮风琴豆腐2串(HKD$20)
台北市小食拼盘(HKD$39)(台湾肠,花枝丸,盐酥难)
黑糖珍珠鲜奶 大杯(HKD$40)
我好少喺餐厅叫珍奶,因为好怕啲珍珠好硬又或者好淋,但今次我因为见到其他野食既水准,所以放胆叫一次,珍珠好烟韧非常有口感,加上黑糖既甜同重奶味既鲜奶,非常好饮。
总之,抵食!食到好饱,好满足,一个人都系百零蚊,工业区晚市通常较平淡,我哋去到都差唔多满座。有时谂唔到食咩,都可以不妨一试呢间小店,可能有惊喜呢😉提提大家系2点半后先有9折呀!(请留意店内优惠为准)