餐厅: Amitie Kitchen
资讯:

2021-09-08 226 浏览
厚福街真系好多野食 食极都试唔哂 今次黎左9楼依间黄店 食既时间系8点 眼见成间餐厅 都坐满哂客 但楼面就得两个 唔肯定系咪太忙 但我地坐完等左一阵都冇人serve 要自己问先有餐牌同水 落左单一阵侍应就送左餐包 分别每人有一只牛角包 半只竹炭餐包 同埋一条饼干条 配牛油同果酱 包送上黎仲系暖 味道不过不失 加拿大海胆松叶蟹膏蟹肉忌廉汁意大利面 $198份量足 闻落去都好重蟹味 汁用蟹膏煮令意粉挂哂汁 令到每食一啖都有几浓既蟹膏味 上面两块海胆都系好creamy 令到忌廉汁都非常杰身 意粉口感都正常 overcook左少少低温慢煮羊脾扒配烧原个蒜头伴意大利青酱 $248碟上有一个手掌心咁大既羊脾扒 同一个烧蒜头 配菜有烧蕃茄 菇 翠玉瓜 同南瓜 块羊脾扒根据menu建议叫左五成熟 果然好腍食落冇筋位 配少少薄荷味既青医唔会觉得腻 配菜亦烤得好好食 蒜头食落去好似食紧蒜味既薯蓉咁好绵滑总括我会觉得今餐不过不失 可能系因为我见好多好评 同埋价钱都唔平 所以比预期有少少落差
厚福街真系好多野食 食极都试唔哂 今次黎左9楼依间黄店

餐包