2024-12-13 149 浏览
咁啱经过佐敦嚟食糖水,叫咗两款香港糖水,分别系金龙吐珠同椰奶竽圆西米露。金龙吐珠有芒果龙眼同黑珍珠配搭西米,味道鲜甜清爽。芒果同龙眼嘅组合带出咗果香同果汁嘅鲜味,而黑珍珠同西米嘅口感更加丰富,加埋甜甜地糖水入口,真系令人回味无穷。而椰奶竽圆西米露以椰奶为底,加入新鲜竽圆同西米,带出椰香浓厚嘅滋味。椰奶嘅香甜同竽圆嘅清香交融,配合著软绵嘅西米,一碗暖暖地嘅椰奶竽圆西米露,真系系嚟一个香港嘅午后最适合唔过嘅甜品。两款糖水各有特色,金龙吐珠带有芒果龙眼嘅独特风味,而椰奶竽圆西米露则展现椰香浓郁嘅滋味。不论系炎热天气定系寒冷天气,饮返一碗香甜嘅港式糖水,总系可以带嚟一阵清凉同满足嘅感觉。😄😄