2022-11-26
成日聽朋友講呢間拉麵,終於第一次試到,果然係幾好食!兩個人叫左兩個套餐,套餐包一碗麵,一份小食同一枝飲品。叫左一個招牌辛辣濃香豚骨魚介沾麵,面既size有小中大同埋特大,大size正常食量既男仔都夠食。沾麵可以揀熱麵或者凍麵,今次試左熱麵,佢個面底比起出面嘅沾麵店麵身會粗身啲所以更加有口感。沾麵汁有好香好濃既昆布味,食得辣既撈勻左之後係唔會覺得辣,想要辣d就可能要自己再加七味粉。第二碗就試左期間限定既鯛魚拉麵(套餐需另加$10)湯麵既麵身同出面一樣係幼麵,食落都係爽口彈牙,湯麵面佈滿火箭菜、京蔥、紫菜同埋荀,層加左成個麵既層次,連埋湯配搭一齊食清爽無負擔。豚肉亦唔會好油好濟之餘都唔會好乾好硬。小食叫左炸雞同埋蟹肉忌廉薯餅。佢地既炸物炸粉唔會好厚,炸雞唔乾身仲有汁,薯餅外脆內好軟滑,一個人成一份唔會好濟。
兩個人叫左兩個套餐,套餐包一碗麵,一份小食同一枝飲品。