2023-10-28
长洲近年好多𝒸𝒶𝒻𝑒进驻(*´∇`*)见到呢间以鹿角蕨植物为主题嘅咖啡店 仲可以参加种植体验班门面系抢眼嘅橙红色 店内摆满绿色鹿角蕨 森系感满满🪴今次试左自家特色咖啡 仲有咸甜小食 选择不多 但有种专心做好几件事嘅感觉~每样都有质素啊!♥ 陈皮咖啡 𝘾𝙝𝙖𝙣 𝙎𝙠𝙞𝙣 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙏𝙤𝙣𝙞𝙘 $⑥⑧陈皮加𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰 𝘵𝘰𝘯𝘪𝘤好创新(*゚∀゚*) 𝕗𝕣𝕦𝕚𝕥𝕪嘅啡味夹杂少少陈皮香 微甘微甜 加上𝘵𝘰𝘯𝘪𝘤 𝘸𝘢𝘵𝘦𝘳更清新同易入口.♥ 蜜渍柠梳 𝘾𝙖𝙣𝙙𝙞𝙚𝙙 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣 𝙎𝙤𝙙𝙖 $⑤⑤用自家蜜渍柠檬制作 饮落有阵好天然嘅蜜糖香 柠檬嘅酸甜度亦刚刚好 清甜清爽~.♡ 𝙊𝙭𝙮芝士蛋手抓饼 $④⑤店内唯一熟食~有惊喜!薄脆香口 滑蛋配半溶芝士 加埋甜甜嘅蛋黄酱 仲热辣辣 系不能抵挡嘅邪恶感ψ(`∇´)ψ.♡ 𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙘𝙖𝙠𝙚 +$⑥⑧♡ 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙘𝙝𝙖 𝘼𝙛𝙛𝙤𝙜𝙖𝙩𝙤 $⑥⓪甜品都好𝘪𝘮𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴(´ω`*)份量也多~软心巴斯克好软滑 芝士味香浓但不过腻 食到最后意犹未尽呢⋯𝙰𝚏𝚏𝚘𝚐𝚊𝚝𝚘口感似𝑔𝑒𝓁𝒶𝓉𝑜 唔厚重 焙茶色泽犹如墨水般 可想而之几浓郁 哈哈~
♥ 蜜渍柠梳 𝘾𝙖𝙣𝙙𝙞𝙚𝙙 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣 𝙎𝙤𝙙𝙖 $⑤⑤
♡ 𝙊𝙭𝙮芝士蛋手抓饼 $④⑤
♡ 𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙘𝙖𝙠𝙚 +$⑥⑧
♡ 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙘𝙝𝙖 𝘼𝙛𝙛𝙤𝙜𝙖𝙩𝙤 $⑥⓪
甜品都好𝘪𝘮𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴(´ω`*)份量也多~软心巴斯克好软滑 芝士味香浓但不过腻 食到最后意犹未尽呢⋯𝙰𝚏𝚏𝚘𝚐𝚊𝚝𝚘口感似𝑔𝑒𝓁𝒶𝓉𝑜 唔厚重 焙茶色泽犹如墨水般 可想而之几浓郁 哈哈~既苦既甜 味道超上瘾!