2023-12-04 111 浏览
首先上枱嘅系灸烧牛油果呢碟前菜,牛油果嘅鲜嫩口感微微火炙过后更显独特,淡淡嘅焦香同浓郁嘅果味交织出美妙嘅滋味,上面仲有酱汁同配料,令层次更加丰富多彩。🥑🥑🥑我首推嘅系佢哋嘅灸烧慢煮日式叉烧乌冬,嫩滑嘅乌冬搭配著香气四溢嘅叉烧,每一口都散发著浓郁嘅肉汁,旁边仲有水汪汪嘅温泉蛋,拮开之后蛋黄流晒出黎,令人忍唔住赞叹真系好好食。🍜🍜🍜另外,佢哋嘅角切油甘鱼酱油渍三文鱼籽椰我都好钟意,鱼生新鲜,切成粒,油甘鱼嘅油脂刚好,伴随住嘅酱油渍三文鱼籽,味道浓郁,口中爆发出丰富嘅海水味,旁边仲有青瓜同酸瓜伴碟。🍣🍣🍣最后,以抹茶麻糬兰王卷蛋作为完美嘅结尾。卷蛋蛋皮细致柔软,麻糬嘅嚼劲同抹茶嘅香气交融喺一齐,伴随着甜甜嘅红荳蓉,真系好好食。🍵🍵🍵