2024-03-08
⁂⁎◝#旺角🇭🇰 世一醉鸡汤米线⁎◜⁂.原来无出过post讲呢间我心目中第一嘅醉鸡汤米线🫣 已经食过无数次,仍然唔会厌😆.餐厅主打鸡汤米线,个人认为招牌醉香鸡汤米线最好食🤘🏼由佢只有上水店𠮶阵已经好钟意食,知道佢喺旺角开超开心,平时都可以食,唔洗去到上水咁远😆 真系抵佢长期都咁多人排队,试过一个人食都要等大半个钟先有位ಠ_ಠ.🔸醉香鸡汤米线 $60汤底用上十几只鸡同唔同药材熬制,超甜又有酒香味同药材味,每次食都会饮一大半碗汤😋鸡肉好多,仲要用鸡髀肉,鸡肉都索晒酒香,好嫩滑,点埋配送嘅辣椒豉油更加好味☺️ 配料仲有木耳、红枣同葱花..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:📍凤鸣居🗺️旺角西洋菜南街138号地下2号舖..#mytaste_旺角#mytaste_粉面#mytaste_米线
🔸醉香鸡汤米线 $60
*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*
𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:
📍凤鸣居