2024-04-24
每次到东涌shopping都会嚟Banchan & Cook食lunch。餐厅环境舒适,服务态度都好好。食物选择多,质素好高👍🏻 卖相亦令人眼前一亮。每次食完都可以大满足继续shopping💁🏻♀️。尤其推介「尝吃套餐」😌👍🏻包含主菜+小食+餐饮+甜品。唔使烦就有好嘢食😋 👌👌👌主菜:1)🥕咖喱甘笋蛋包饭配汉堡扒:餐厅职员会响你面前𠝹开蛋包🤗流出满满滑蛋,香喷喷令人垂涎三尺。厚切汉堡扒超级Juicy入味😋正👍🏻2)🥕甘笋汁香脆猪扒长通粉:吉列猪扒香脆热辣辣。甘笋汁意粉酱幼滑清甜。酱汁份量充足,长通粉挂满酱汁又弹牙。感受到用心制作👍🏻好好味🥰小食:烧酱油黑毛猪白切肉配大酱采用韩国食法-用生菜+紫苏叶包住黑毛猪厚切片再加少少酱汁。因为咁样就唔会觉得好油腻。而佢哋配有嘅生菜同紫苏叶都好新鲜爽脆。餐厅好细心🥰会安排胶手套方便食用。讃👍🏻甜品:春日小甘笋芝士蛋糕🥕🧀蛋糕软棉棉有好清新甘笋芝士味,甜度适中,内外兼备。必食😌餐饮:Iced coffee latte + 焦糖芝士山咖啡🙋🏻♀️推介焦糖芝士山咖啡,咖啡上面嘅焦糖芝士好特别,再配埋iced latte, 整体味道配合得好好好有层次感。非一
主菜:
小食:烧酱油黑毛猪白切肉配大酱
甜品:春日小甘笋芝士蛋糕🥕🧀
蛋糕软棉棉有好清新甘笋芝士味,甜度适中,内外兼备。必食😌
🙋🏻♀️推介焦糖芝士山咖啡,咖啡上面嘅焦糖芝士好特别,再配埋iced latte, 整体味道配合得好好好有层次感。非一般嘅iced latte。
整个套餐都好精彩好丰富😍食材精美新鲜,用心制作。绝对系必食推介😍👍🏻👍🏻👍🏻