2019-02-18 142 浏览
佢个门口有啲隐蔽, 喺座大厦入口再入 。如果唔系见到佢门口有人派传单真系唔会留意到 见佢写住有个名叫中华粉面研究所,叫得研究所一定对自家出品好有信心。见佢价钱又唔贵,所以就吸引咗我去食。顺德卜卜蚬花甲粉丝佢系属于浓味𠮶只粉丝吸咗海鲜味本来就好夹。再加埋加咗啲剁椒变咗好惹味, 不过都几辣,叫左少少辣就岩岩好。湖南五壳鱼汤粉叫咗原味都好够味。 佢啲粉唔知系用咩做有啲紫色嘅有啲白色几特别, 又煮得啱啱好唔会煮过熟林pat pat追加猪软骨同卤蛋够哂味都好入味湖南经典黑臭豆腐呢个系大陆周围都见嘅街头小食。 竟然喺香港 小店入面都有得食。基本上同喺大陆食嘅差唔多。白灼唐生菜 &鸡汤娃娃菜食咗咁多嘢就要食返啲纤维,所以就另外嗌咗 啲菜。 份量都可以唔算细。总结佢呢间嘢同大陆食既都好似。所以有时想食大陆嘅粉面又唔想走到咁远, 就可以黎呢到食。同埋佢都系偏浓味,如果钟意重口味既人都会岩食。
佢个门口有啲隐蔽, 喺座大厦入口再入 。
如果唔系见到佢门口有人派传单真系唔会留意到

顺德卜卜蚬花甲粉丝