2020-12-26
约咗人响附近, 又未够钟, 谂住揾间嘢坐低饮杯嘢嚟等。 其实因为武汉肺炎,周围d食市都冇乜人, 咁我又见唔系好肚饿, 就入starbucks食少少嘢, 谂住自己嚟个christmas tea, 点知坚濑晒嘢。。。。。。。 我叫咗杯朱古力, 系佢嘅signature chocolate, 个staff仲好似好细心咁问我要唔要cream, 我话要, 点知坐低一打开, d cream少到冇咁滞啰。。。。 杯嘢都成40 蚊,仲要系得个甜字, 仲叫自己做signature, 佢丑唔丑架?!我仲叫咗个earl grey chiffon蛋糕, 谂住见佢几靓, 哗!!!! 点知真系伏到不得了!!! 个cake好似唔知放咗几耐咁, 我expect嘅chiffon cake系松软嘅,湿润嘅, 佢个cake都痴线架, 硬架!!! 仲衰过响便利店买几蚊旧嘅雪芳雪糕, 佢呢个系卖成36 蚊架!!! 原来真系得个样, 佢件cake又唔系大, 但系外面就好似放咗好耐干晒水咁, 又硬又鞋, 入面真系叫软少少嘅, 都唔知有冇1cm蛋糕。。。。 真系食到妈妈声!!!都唔知系咪佢而家冇乜生意,d cake卖唔晒就
都唔知系咪佢而家冇乜生意,d cake卖唔晒就卖隔夜嘢, 真系坚干, 又干又硬, 好难食, 仲衰过杯朱古力 呢d铺都真系唔好再帮衬!!!