2020-11-27 303 浏览
疫情又再一次来势汹汹,难得约到大半年无见嘅好友相聚,我俩都决定揾一个特别d嘅地方一聚。好友就提议到戏曲中心入面嘅中式茶楼食晚餐聚聚。今次系小妹第一次嚟戏曲中心,唔讲都唔知入面原来有餐厅,而且装潢摆设仲好精致,好似系中式庭园食饭咁,真系大开眼界。烧鹅烧味双拼 💰158小妹就拣咗最爱嘅头两位烧味😋😋就系化皮烧腩仔同游园金牌烧鹅。烧腩仔皮脆肉嫩,而且严选五花腩制成,层层分明又肥瘦适中,唔会净系食脂肪咁😚烧鹅皮嘅色泽做得好好,无论系上色定脆度都系中上水准,今日嘅鹅油脂较多,未可试清楚味道,下次要叫半只嚟试真d先。PS.如果你唔食烧鹅嘅话只系$138咋。九层塔姜葱粉丝虎虾煲 💰198哩个系必食推介,上台后打开煲盖后就闻到一阵好香好强烈嘅姜葱香气,即刻流口水🤤用料绝不欺场,有成6只新鲜大虎虾,而且虎虾应该系走过油,虾壳🦐劲薄而且仲炸到好脆身。最惊喜嘅系哩到对虾嘅处理好仔细,完全清理左虾头嘅内脏只留虾肉,哩个小妹大赞👍🏻 粉丝完全索哂虎虾嘅精华再加上姜葱九层塔完全系绝配,记得要叫个「靓仔」送𩠌😋PS 全日都免加一同茶介,另外要赞下店员姐姐嘅好服务态度

烧鹅烧味双拼 💰158
PS.如果你唔食烧鹅嘅话只系$138咋。

九层塔姜葱粉丝虎虾煲 💰198

PS 全日都免加一同茶介,另外要赞下店员姐姐嘅好服务态度