2024-03-25 955 浏览
呢间位于太子始创中心噶大自然素食,真系好味,有时感觉真系唔似素食,已经唔系第一次来,有时还要等位,不过今日就不用,因为系过左食饭时间先来,但都系好多人,可以证明几多素食爱好者,一来就送个凉拌云耳,少少辣,都好爽脆,我们就点左麻酱鸡丝粉皮,食落去超似真噶鸡丝,配埋浓稠噶麻酱,底部还放左青瓜丝,配搭好好,第2个就系福建炒饭,用素火腿,素虾,但食落去完全同平时噶福建炒饭无分别,炒饭都好有锅气,第3个就系每次都必点噶鲜竹银杏汤浸翡翠苗,汤鲜甜,豆苗嫩,有银杏腐竹,份量多,第4鱼香肉碎焗棉花茄子,呢个都要比个赞,面还有少少芝士,里面噶茄子是去皮手撕噶,唔会有平时噶皮,肉酱就好似平时食西餐噶肉酱,但系素猪肉,整体效果好好,第5就系生煎菜肉饺,皮脆,里面有木耳加其它素菜,都超饱肚。整体来讲素食不再咁单一啦!
整体来讲素食不再咁单一啦!
凉拌云耳
麻酱鸡丝粉皮