2024-01-10
放假嚟Bedu感受下中东食物文化,环境系中上环,气氛好chillFestival brunch set $440Mezzo Platter 排名由清到浓口味😌,配热辣辣既扁面包红菜头乳酪系三样之中最清,但香港人应该都觉得好够味道好开胃🥰 sharp pink影相靓!鹰嘴豆蓉有啲香料味道,大个口感都系偏向似乳酪~ 大大粒鹰嘴豆夹麦包配腌菜有口感,同几夹面包,好特别!新尝试!扁豆鹰嘴豆蓉既豆香最重,有埋烤香左既鹰嘴豆!佢嘅口感似鹅肝酱,有一阵烤香味道!忍唔住净食咗好多啖,饱饱地😂 我哋觉得佢既份量系四个人,重料!腌菜有红萝卜、椰菜花、红菜头、红同绿蕃茄同辣椒~ 我谂佢主要都系增加个面包口感,少少酸,比中式腌菜少酸好多腌橄榄同蕃石榴籽就咁食都好好味,系多汁!佢仲有果仁!包喺个面包入边会漏汁有索索nuts声!Spinach Nagrest菠菜煮蛋配乳酪柠檬当我地饱饱以为到主菜时,又嚟个开胃菜!!OMG😜 菠菜煮蛋带少少坚果,乳酪柠檬系灵魂估唔到系几夹几顺口,清新返个口味!Lamb Shank香料紫米腌煮羊腿中东长米入面有洋葱同埋啲炸蒜~ 腌煮羊腿有慢煮既感觉,羊骨都好易一禁就离肉🥸 如果有少少
Festival brunch set $440
Spinach Nagrest
菠菜煮蛋配乳酪柠檬
Lamb Shank
香料紫米腌煮羊腿
中东长米入面有洋葱同埋啲炸蒜~ 腌煮羊腿有慢煮既感觉,羊骨都好易一禁就离肉🥸 如果有少少汁配𠮶个羊腿会更加好,不过应该系中东风情 - 米少少油滑,肉干爽啲!
Bedu pana cota最正,有齐全部!
Fresh Fruit Platter
鲜果拼盘
Chocolate Konafa
开心果朱古力忌廉酥饼似榛子朱古力,厚重味道。酥饼好松化~
Set yoghurt with nuts red fruits
红杂梅果乳酪奶冻结实解油~