2024-12-10 218 浏览
今日咁啱出去揾朋友食饭,佢就话同我去一间食鸡翼嘅餐厅食饭。呢一间餐厅系阁麟街祥兴商业大厦6楼,一出lift就会见到充满书法嘅墙,好有中国气息。餐厅装修都好有特色,例如有霓虹灯同录音带墙,好怀旧。佢呢度地方唔大,但平日嘅8点已经系满满嘅人流。佢呢度有唔同嘅餐可供客人选择,例如10款口味任食,或者所有口味加部分小食任食加啤酒任饮。而我哋今次就拣咗24只鸡翼加2款配菜24款鸡翼可以拣4种味,我哋就湿食干食各两款,分别拣咗加州风情,蒙古烧烤,辣水牛城酱同埋蜂蜜芥末。呢4种味道都好惹味。加州风情系蒜蓉加上芝士,好香口好好食。蒙古烧烤有啲系似孜然粉,食落去有一种香料嘅味道,系辣辣地嘅。辣水牛城酱,啲款系四款味最辣嘅一种,都系最惹味嘅一种,甜甜酸酸辣辣,蜂蜜芥末就唔似我哋食开嘅,佢系蜜糖加上芥辣,呢款我最钟意,甜得嚟唔系死甜。配菜就叫咗大啡菇同埋黑松露薯条。啡菇有满满嘅炸蒜,食落脆脆地。加上龙蒿作点缀,唔系好重味,唔会抢过哂啲味。加上好juicy,咬落去啲汁爆哂出嚟,好正黑松露薯条系即炸,薯条热辣辣好脆,加上黑松露蛋黄酱,送酒一流嘅小食仲叫咗两杯饮品,long island tea同埋fresh l
今日咁啱出去揾朋友食饭,佢就话同我去一间食鸡翼嘅餐厅食饭。

餐厅装修都好有特色,例如有霓虹灯同录音带墙,好怀旧。
佢呢度地方唔大,但平日嘅8点已经系满满嘅人流。

呢4种味道都好惹味。加州风情系蒜蓉加上芝士,好香口好好食。

仲叫咗两杯饮品,long island tea同埋fresh lemonade,都属于清新嘅味道,食完鸡翼饮就啱哂啦

见到有好多人都系食放题,下次等我嚟都叫放题先,食鸡翼自由!
  • 烤蒜龙蒿大啡菇
  • 松露酱薯条