2024-08-09
又到happy Friday嘅lunch time,今日同一个傻猪同事出去揾食,谂咗一阵都唔知食咩好,我哋行下行下,行到去Tommy Yummy附近,你眼望我眼,OK我哋知道食咩喇。午饭时段,佢哋有Set Lunch Menu,àlacarte Menu 都有好多选择,佢哋啲甜品饮品好吸引😍🥥午市套餐⭐️冬阴公汤鲈鱼片金边粉配木瓜沙律 $98酸辣鲜香的冬荫公汤底恰到好处,不会过咸过辣,是个很开胃的汤,配上柔软质感嘅金边好夹,再加上弹牙的大虾和大大片新鲜鲈鱼片,好惹味👍🏾木瓜沙律就正正常常😃🥥午市套餐⭐️清迈咖喱香茅猪扒金面配泰式虾饼 $102浓浓既咖喱汁,入口金面的弹牙口感令人惊艳,猪扒外酥内嫩,带著微微的炭烧风味。咖喱汤汁充分渗透金面,带来浓厚的咖喱味道和微辣的风味,让人回味无穷。虾饼有原双虾肉并露出虾尾,可以用手直接拎住食,虾肉爽口弹牙,配埋个泰式酱好惹味,酱汁调较过偏甜而且带辣😄到咗不能错过嘅甜品时间😍😍😍🥥甜品⭐️泰式奶茶味Affogato $34钟意咖啡奶茶嘅朋友呢个一定要食🤤泰式奶茶的浓郁滑顺茶香甜味再加上意式咖啡的苦涩与奶油的浓郁完美融合,形成了一种独特且令人惊艳的味道,带来一
🥥午市套餐
到咗不能错过嘅甜品时间😍😍😍
🥥甜品
⭐️泰式奶茶味Affogato $34
钟意咖啡奶茶嘅朋友呢个一定要食🤤
泰式奶茶的浓郁滑顺茶香甜味再加上意式咖啡的苦涩与奶油的浓郁完美融合,形成了一种独特且令人惊艳的味道,带来一种前所未有的新奇滋味。
⭐️TY 芒果糯米饭 $68 (跟餐加配)
原只黄色芒果非常香甜,青色糯米饭入口软糯爽滑,另加埋白色椰子雪糕嘅天然椰子清甜味道,又黄又青又白,整体色泽鲜艳,让人看了就垂涎欲滴,将三款颜色嘅食物捞埋一齐吃,令人有难以抗拒及让人回味无穷。糯米饭沟上椰奶的香甜在口中绽放软糯绵密,一口一口食唔停口。
大大力推👍🏾
推介指数:8.5/10