2024-04-30 90 浏览
话说每次行过大馆都会见到呢间门口有好中式特色既川菜 😂原来佢地曾经拎过3次米芝连一星同连续八年米芝连推介!见到lunch set 都算抵食 人均三百几蚊可以有3款前菜, 1款汤, 1款主食, 1款饭面同甜品同时佢地仲有素食同纯素选择 非常贴心呢 【前菜】麻辣凉拌鸡丝, 麻辣凉拌合木耳, 素棒棒茄子, 酥炸秋葵, 灯影牛肉两个人就岩岩可以试晒佢地咁多款前菜由前菜已经试到师傅既手势呢 酥炸秋葵简单但炸得酥脆灯影牛肉有d似牛肉干但保持既肉汁同香脆 ✨【汤类】酸辣素汤 , 蘑菇蛋花羹两款汤都系偏浓厚 我觉得减返少少咸度会更好呢【主菜】霸王虾球 (+$98) , 水煮西冷牛肉 (+$118)之前系美国食过霸王虾球觉得好好食 所以见到都叫左黎试下虾只只都非常弹牙又新鲜 水煮西冷牛肉汤底辣而不燥 牛肉用左西冷肉片有口感之余软腍同埋佢地既辣同麻度非常适中 ❤️ 【饭面】自家制XO酱三色炒米粉(+$50), 家郷麻辣素菜炒饭(+$50)一定要试个家郷麻辣素菜炒饭 ! 粒粒分明有镬气 佢带点微辣又香口 轻易清左一碗 【甜品】姜茶汤圆当我地食到捧住个肚时仲有个甜品 🤣 个姜茶超级够姜好正 !
话说每次行过大馆都会见到呢间门口有好中式特色既川菜 😂
原来佢地曾经拎过3次米芝连一星同连续八年米芝连推介!
同时佢地仲有素食同纯素选择 非常贴心呢

两个人就岩岩可以试晒佢地咁多款前菜
由前菜已经试到师傅既手势呢 酥炸秋葵简单但炸得酥脆
灯影牛肉有d似牛肉干但保持既肉汁同香脆 ✨

【汤类】酸辣素汤 , 蘑菇蛋花羹
两款汤都系偏浓厚 我觉得减返少少咸度会更好呢

之前系美国食过霸王虾球觉得好好食 所以见到都叫左黎试下
同埋佢地既辣同麻度非常适中 ❤️

甜品】姜茶汤圆
当我地食到捧住个肚时仲有个甜品 🤣 个姜茶超级够姜好正 !