餐厅: 蛇王芬
资讯:

趁天气仲冻梗系要去食蛇羹🐍上网见到颇多人推荐港岛区中环老字号蛇王芬🍲餐厅装修好有传统怀旧风味,地方企理整洁,员工服务态度好好,不定时会过黎斟茶😆—————————————————————📍 蛇王芬地址: 中环阁麟街30号地舖✍🏻/食评/◍ 秋冬鲍鱼烩五蛇羹 每碗$140话明蛇王芬,黎到呢度唔食蛇真系对唔住自己ヽ(´o`睇价钱真系唔算平,不过食落就知坚系真材实料,除咗一丝丝蛇肉之外,入面仲有配搭咗冬菇,鲍鱼,花胶,果皮同木耳丝等等,上面仲有脆片增添口感😚好暖胃~◍腊味糯米饭 $150叫咗个细嘅糯米饭,份量已经足够两个人食! 食得出用料十足够油香,好够镬气,饭粒分明唔会痴埋一大块!◍啫啫鸡煲 $170热辣辣上台, 食啫啫鸡煲我最讲究配料入唔入味,猪膶冬菇都非常入味,而猪膶好嫩滑,放到最后食都唔会变干, 鸡件煮得好滑好惹味, 送糯米饭一流😝
—————————————————————
📍 蛇王芬