‍呢排行开行埋中环发现咗威灵顿街地底有间专食日本丼饭嘅餐厅🤫 虽然睇落似食omakase嘅餐厅 但其实可以walk-in而且价钱都无想像中贵到咁离地 所以决定一试~ 入面装修超和风 坐得都好舒服😆▪️海言厨师发办鱼生饭(特上)$380听讲系由15种唔同做法嘅海鲜组成嘅鱼生饭😛 每一种都食得出好新鲜 同埋啲煮法都好带得出海鲜嘅鲜甜☺️ 白熊小编觉得当中拖罗入口即融 鱼既油香充斥成个口腔 真系超正🥰 海胆同带子都好甜 唔会腥 😜池鱼啲肉质都好细腻 大推!不过唯一挑剔嘅系三文鱼籽有几颗爆开了 同埋零零舍舍有几粒特别硬☹️▪️北海道三色鱼生饭 $380主要由拖罗蓉 三文鱼籽 同埋海胆组成😗 量超级足😍 拖罗蓉依然好绵密 充满油香 而今次三文鱼籽就无咩可以挑剔了👍🏻 啡熊小编作为海胆fans好像赞下海胆嘅质素同埋份量🥹 100分☺️真系物有所值!-🌟-套餐有赠送沙律同茶碗蒸 都不过不失啦☺️ 总括而言是超满足的晚餐~ 餐厅有两个入口 石板街既入口比较隐蔽 所以大家可以在威灵顿街入(不过就要行楼梯了🫠如果大家有预算 又同熊熊姐妹一样钟意是日本嘢扮架妹 推荐大家来哦!建议指数:🐻🐻‍❄️🐻🐻‍❄️/5

▪️海言厨师发办鱼生饭(特上)$380
海言厨师发办鱼生饭