2019-12-30
又到左小金green Monday推介时间啦,系中环想同vegan嘅朋友仔s食餐好嘅,soho唧pop veagan就岩晒你😜Vegan tuna tartar$138🐠素食来讲小金嘅top pick!,真系有d似食紧真嘅他他。入面有素吞拿,藜麦,牛油果,芒果同番茄,好丰富嘅口感,亦保持到味道清新。好讨厌食藜麦嘅我都食唔到藜麦怪怪嘅感觉,所有野都好Blend-in🥰Vegan Hai Nam Chicken$138🍗望落系咪好似沙姜鸡配海南鸡酱s呢?素鸡基本上利用好多层腐皮搭埋一齐而制造出鸡嘅口感。做得唔错呀,会有一刹那忘记自己食紧腐皮嘅感觉,配上超级够味既姜油(入面无葱),食晒成碗菜饭绝对唔系问题呀Poutine$78🍟Cheese and gravy + fries, it can’t go wrong!!! gravy同芝士份量好足,薯条好’薯’,好邪恶呀😈Tom yum chitarra$138🌶Chitarra都系pasta嘅一种,可能因为叫左少辣,今日嘅辣度无乜饮冬阴功嘅快感,味道唔错,但因为系汤,所以唔系好挂汁Vegan African Chicken$198🍖菇茹配’非
Vegan tuna tartar$138🐠
Vegan Hai Nam Chicken$138🍗
Poutine$78🍟
Tom yum chitarra$138🌶
Vegan African Chicken$198🍖
菇茹配’非洲鸡’酱,好特别,有口感,但个人真系麻麻地个浸椰味🥥
Vegan crab burger with salad+fries 🦀
(好似转左menu而家无,之前$138)
我明佢想整蟹肉一丝丝个种感觉,但味道真系麻麻,佢唔干,唔heavy,系食落真系好’菜’?😂
Strawberry vegan cheesecake$70🍓
(事前打去餐厅可以帮你准备蜡烛🙈,生日牌请自备🙈)
vegan蛋糕,即系无蛋奶,口感几新奇,因为无蛋奶所以无咁滑,但其实食落几香