2024-10-14 490 浏览
🥳最近朋友帮我补祝生日🎂带我黎到呢间仪式感满满嘅西餐厅食饭🥰今日餐厅仲岩岩推出一周年限定餐牌, $498/人就可以喺咁靓嘅地方品尝到前菜、主菜及甜品,共5个course😳中意饮酒嘅话,加$188就可以享用埋 SOMMIELIER WINE PAIRING🥂✨🥖BREAD BASKET自家制竹炭Baguette, 非常香脆! 重口味D 嘅话可以配上法式牛油及蒜头🧄✨🐟Hamachi & Salmon Ceviche柑橘汁配上新鲜油甘鱼及三文鱼,加埋红菜头、青瓜及墨西哥脆饼一齐食, 口感层次丰富! ✨🦐Nyc Classic Cocktail Prawns +$48大虾口感弹牙, 整体味道开胃! ✨Pan Seared Foie Gras煎鹅肝配上无花果完全突出到煎鹅肝嘅油香,但同时又唔会觉得油腻!✨🦀Signature Crab Crepe +$88蟹肉丝卷入面有满满嘅蟹肉及三文鱼子, 够晒鲜味! ✨🍝Beef Cheek Cavatelli牛颊肉软腍入味, 长通粉仲均匀吸收晒浓郁酱汁,好味! ✨🥩Usda Prime Ribeye五成熟嘅肉眼扒口感柔软, 肉味够出!✨🐟Wild Cat

✨🥖BREAD BASKET

✨🐟Hamachi & Salmon Ceviche

大虾口感弹牙, 整体味道开胃!

✨Pan Seared Foie Gras

✨🦀Signature Crab Crepe +$88
蟹肉丝卷入面有满满嘅蟹肉及三文鱼子, 够晒鲜味!

✨🍝Beef Cheek Cavatelli
牛颊肉软腍入味, 长通粉仲均匀吸收晒浓郁酱汁,好味!

✨🥩Usda Prime Ribeye
五成熟嘅肉眼扒口感柔软, 肉味够出!

✨🐟Wild Catch Chilean Seabass
智利鲈鱼,肉质鲜嫩,煎得够香,仲完全无骨tim! 呢款主菜仲有鱿鱼、蔬菜作伴碟, 够丰富!

✨🧁NYC Dessert Platter
✨🍫New York cheesecake
黑樱桃朱古力挞及芝士蛋糕都好好食, 两者都唔会太甜! 提早预订仲可以写埋我个名,好惊喜🥰

🌟SOMMIELIER WINE PAIRING (加$188)
✨🍾AYALA BRUT N.V. 香槟
有大量又绵又密度高既气泡,入口干身清爽利落,闻起上黎带有Grapefruit既柚香气味!
✨🥃ESCUDO ROJO RESERVA CHARDONNAY 2022
来自智利嘅白酒, 带有馥郁嘅果香
✨🍷MARQUES DE RISCAL DOCA 2019
来自西班牙嘅红酒,散发著阵阵果香味, 余韵较长,配搭红肉一流!