2023-10-20
打边炉食麻辣火锅就最过瘾,今晚同同事收工过黎铜锣湾食方叔叔重庆老火锅,餐厅环境干净企理,空间感十足,而且通风系统都唔错,食完都唔会太大阵味🥰🥰✨鸳鸯麻辣锅 我地拣左鸳鸯麻辣锅,麻辣锅就拣左普通辣,冬天食到暖笠笠,麻辣锅汤底好足料,加入多款香料,麻辣味香浓,够哂惹味,另一款汤底我地就拣左山珍菌汤,入面有好多唔同种类既菇类,汤头味道清甜✨美国牛板腱($208)雪花纹非常靓,脂肪分布平均,无论配麻辣锅同山珍菌汤一样咁出色💯💯💯✨必试推介: ▫️稻田毛肚 ($188) 爽口弹牙,吸收哂麻辣锅既汤底精华更觉惹味▫️鲜鹅肠 ($148) 入口爽脆,充满鹅油香▫️鲜黄喉 ($68/半份) 建议渌30秒就食得,好脆口▫️鲜猪心 ($38/半份) 食落好爽口,口感特别✨️鲜竹笙手打虾滑($68/半份)爽脆既竹笙包住爽口弹牙既虾滑,一啖入面有两重口感✨大刀猪腰片 ($58/半份)用既系上乘白沙猪腰,白沙腰表面光滑,唔会有腥味,师傅每日手工去筋膜,然后腌制切片,值得一试👍🏻👍🏻👍🏻✨十秒牛舌 ($128/份)牛舌切得好薄,放落汤煮十秒岩岩好熟,肉质软稔✨大刀笋片 ($18/半份)清脆爽口,好好食😋✨其他火锅配料:▫️油
✨鸳鸯麻辣锅
✨美国牛板腱($208)
✨必试推介:
▫️稻田毛肚 ($188)
爽口弹牙,吸收哂麻辣锅既汤底精华更觉惹味
▫️鲜鹅肠 ($148)
入口爽脆,充满鹅油香
▫️鲜黄喉 ($68/半份)
建议渌30秒就食得,好脆口
▫️鲜猪心 ($38/半份)
食落好爽口,口感特别
✨️鲜竹笙手打虾滑($68/半份)
爽脆既竹笙包住爽口弹牙既虾滑,一啖入面有两重口感
✨大刀猪腰片 ($58/半份)
✨十秒牛舌 ($128/份)
牛舌切得好薄,放落汤煮十秒岩岩好熟,肉质软稔
✨大刀笋片 ($18/半份)
清脆爽口,好好食😋
✨其他火锅配料:
▫️油条 ($18/半份)
▫️鲜竹笙 ($38/半份)
每款都好出色,而且价钱唔算贵,性价比高
✨️另外仲有7周年添饮优惠 :凡于店内惠顾一杯四大天王特饮 或 Sapporo 七宝札幌生啤,即可享无限添饮优惠