2024-09-03 393 浏览
一踏入呢间餐厅,就感受到高级既气派,好有gimmick!餐厅环境装修布置清晰表明左其主要理念,精致西式fushion 高级料理。Degustation MenuDegustation menu,顾名思义即系品尝菜单! 其实都系解西式既Omakase。Yaito Gatsuo & Rhubard好创新既菜式,Yaito Gatsuo (鲣鱼) 搭配大黄和金合欢花酱,酸甜中带有粉红四川胡椒既微辣!味道由浅到深咁涌出来,循序渐进,非常享受!鲣鱼鱼身结实,可以点少少大王和金合欢花酱,味道几夹,鲜甜美味。特色茄子茄子配以XO酱同烟熏茄子鱼子酱,味道辛辣、奶油、烟熏兼具,质地柔软! 第一啖食落去有阵烟熏既感觉,再配埋矜贵又新鲜既鱼子酱更加正,XO酱在加埋啲烟熏嘅香气,令人一试难忘。Brittany Spring Chicken & Coconut用上布列塔尼春鸡,肉质好鲜嫩、咬落Juicy !调味方面以椰水鸡肉汁同奶油椰子互相结合,椰子味突出、清新,味道甜甜的,提升左鸡肉既鲜味,而且无骨,啖啖肉,好食!

Degustation Menu

Yaito Gatsuo & Rhubard