2022-10-09
今次系平日过嚟食set lunch, 唔算好多人, walk-in都有位, menu选择都算多, lunch包埋餐前面包,饮品同甜品,都算抵食! 《Grilled Octopus》呢个starter都几大份,平时呢个份量已经系main,一个人食晒应该几饱,Octopus完全唔靭,烤得几好,用左柚子醋同西班牙罗曼斯可酱黎调味,仲加左小小鱼籽系上面,几高质!《Scallop Ceviche》呢个就真系starter既份量啦😂带子几鲜,用左西柚,梨,墨西哥辣椒同秘鲁黄辣椒酱混合而成,味道调配得唔错!《Miso Salmon $278》三文鱼有惊喜!卖相好吸睛,有小小焦黑,煮得好嫩,入面唔会过熟,有小小粉粉地,鱼肉好滑,好好食👍🏻《M6 Wagyu Striploin $368》和牛叫左medium rare,冇overcook到,肉质粉嫩,个酱汁几特别,加左荷兰酱,同牛肉几夹😌《是日甜品》当日既甜品系芝士蛋糕,味道正常,冇咩特别🤷🏻♀️呢间餐厅俾我感觉有啲惊喜,估唔到几好食👍🏻Liberty Exchange Kitchen & Bar 中环干诺道中8号交易广场二座地下[⭐️5分为满分]味道⭐️
《Grilled Octopus》
《Scallop Ceviche》
《Miso Salmon $278》
《M6 Wagyu Striploin $368》
《是日甜品》
当日既甜品系芝士蛋糕,味道正常,冇咩特别🤷🏻♀️
呢间餐厅俾我感觉有啲惊喜,估唔到几好食👍🏻
中环干诺道中8号交易广场二座地下
[⭐️5分为满分]