2024-08-23
中环返工食咩好真系每日lunch time嘅一大难题,上星期朋友就带咗我去呢间位于大馆附近嘅阿根廷扒房La Parrilla Steakhouse,佢话呢度嘅lunch好抵食,Lunch时段$298就可以食到高质牛扒,而且仲包埋前菜、配菜及饮品,绝对超乎我嘅期望。前菜我哋嗌咗Steak Tartare 同埋 Empanada de Pollo 开胃菜组合。Steak Tartare嘅牛肉非常新鲜嫩滑,酱汁开胃。Empanada de Pollo其实系一道融合了西式与拉丁美洲风味的鸡肉炸饺子,外层酥脆,内馅加入蕃茄鲜美多汁,沾配的Salsa酱更添风味😝然后主菜我哋试咗Hanger Steak 250g & Rump Steak 300g (Medium)。两款牛扒都十分出色,Hanger Steak系一种内脏肉,质地紧实且富有肉味,而Rump Steak则来自牛臀部,肉质较为柔软。厨师完美把握了恰当嘅生熟度,令牛排散发出浓郁嘅牛肉香气,肉质鲜嫩多汁,搭配六款特制酱料,令天然优质嘅牛肉口感更添层次。呢度除咗食牛扒之外,仲有其他午市套餐例如烤鸡、burger、pasta等只需$218,都系包
呢度除咗食牛扒之外,仲有其他午市套餐例如烤鸡、burger、pasta等只需$218,都系包括前菜、配菜及一杯饮品,份量十足,价钱相宜,实在系中环一个超值午餐好去处,期待下次再次造访!