2024-03-01 3168 浏览
上个星期日放假同屋企人出街,妈咪话想食烧味,即刻喺Openrice揾到呢间😌我地就试左休闲午市二人套餐 ,平日系$688,假日仲有优惠,价值$520😳套餐包括前菜、是日炖汤、粤式烧泰国樱桃鸭、主菜、粉/饭 同埋甜品~前菜拣左鸡丝粉皮🤪鸡肉新鲜嫩滑,味道好清新仲有青瓜丝🥒粉皮比起平时𠮶啲更加爽口弹牙,配埋芝麻酱一齐食够晒开胃🤤炖汤系猴头菇螺头鸡汤🍲超级滋阴养颜嘅一个汤,啱晒各位女士们😄啲螺头同埋鸡煲完汤之后都唔会好韧,所以全部汤渣都食晒🤣樱桃鸭基本上每一位客人都会点!真系无令人失望🥰樱桃鸭外皮烤得酥脆,肉质鲜嫩多汁,鸭肉偏瘦,配上独特的粤式烧汁,再加埋濑粉一齐食真系好满足☺️主菜就系黑毛猪咕噜肉😍肉质特别有弹性而且猪味浓郁🤭个脆浆唔会好厚👍🏻甜品系千层糕,上枱既时候仲热辣辣,卷到好似毛巾咁,超烟韧,质地非常绵密弹牙😛有啲似黄金糕~整体来讲,价钱都几划算😃用餐体验非常满意。餐厅环境舒适,服务态度友好,菜品既质量同味道都唔错!尤其系佢地招牌菜樱桃鸭,绝对值得一试☺️如果咁岩喺中环附近,又想食烧味,不妨去文兴酒家试下呢个休闲午市套餐。

2024-01-07
  • 粤式烧泰国樱桃鸭