2024-09-19
今年中秋节想特别少少和另一半拣左一间位于中环云咸街意大利餐厅享用晚餐#abbraccio 这里装潢是典型意大利Bistro 给我感觉好warm 冇压迫感Boss and Chef 都主动过嚟和我们倾计 🥰🥰完全感受到意大利人的热情a la carte 餐牌上可选择3 course / 4 course 自组晚餐Pre-dinner drinks🥂Chardonnay 🍹Strawberry Fizz 🍴鸡肉沙律🍴新鲜烤虎虾🍴自家制牛肉丸意大利面🍸Classic Tiramisu 鸡肉沙律份量超大,沙律菜新鲜食极都未见底,用嚟上陈醋调味和24 月Padano cheese 冇得输,鸡肉三大件,冇雪藏味,沙律都可以咁好食,更令我们期待接下来的菜色。两款主菜都几surprised 虎虾超厚身、烧得超惹味;肉脆弹牙,啖啖肉冇咁顶👍🏻👍🏻👍🏻自家制牛肉丸意大利面牛肉丸以安格斯牛肉打成,肉味超!浓!意大利面al dente 挂汁度十足、酸酸甜甜超醒胃😋Classic Tiramisu 足足有一整杯威士忌杯咁多 ,面层足够的朱古力粉,正!Mascarpone Cheese 和手指饼比例恰好,口感超顺
和另一半拣左一间位于中环云咸街意大利餐厅享用晚餐
🍴鸡肉沙律
🍴新鲜烤虎虾
🍴自家制牛肉丸意大利面
🍸Classic Tiramisu
鸡肉沙律 份量超大,沙律菜新鲜食极都未见底,用嚟上陈醋调味和24 月Padano cheese 冇得输,鸡肉三大件,冇雪藏味,沙律都可以咁好食,更令我们期待接下来的菜色。
自家制牛肉丸意大利面 牛肉丸以安格斯牛肉打成,肉味超!浓!
意大利面al dente 挂汁度十足、酸酸甜甜超醒胃😋
Mascarpone Cheese 和手指饼比例恰好,口感超顺滑,但略嫌Rum 酒味不足。
我地2 个都吾系大胃口人,份量都觉得多多地。
等天气冇咁热,可以坐户外chill 吓😎