2024-09-26
中环区嘅午餐选择多不胜数,但要揾到性价比高、又好味嘅餐厅,真系要花啲心思。呢间餐厅嘅三道菜午市套餐,每位$198,包小菜、主菜同甜品或饮品,性价比高!Scan QR code就可以睇到餐牌好方便。我哋试咗几款,同大家分享吓🤗首先系小菜,我哋拣咗日式微辛甜酸炸鸡。呢个炸鸡唔似平时食开𠮶啲,佢嘅酱汁系微辛甜酸嘅,好开胃!炸鸡外脆内嫩,唔会干争争,而且份量都几足够,作为小菜已经非常满足。另外池鱼刺身山葵虎乳汁、牛油果忌廉天妇罗碎、飞鱼子 (+$48) 味道鲜美。主菜方面,我哋试咗两款。烤三文鱼腌西京味噌,三文鱼肉质鲜嫩,味噌嘅咸甜味好香。另外,我哋仲试咗烧牛里脊肉串、烤马铃薯、杂菜沙律(+$25)牛里脊肉串烧得啱啱好,肉质嫩滑,而且唔会过咸,配埋烤马铃薯同杂菜沙律。饮品方面,我哋拣咗柠檬冰茶同热情果冰茶。两款饮品都几清新解渴,柠檬冰茶酸酸甜甜,热情果冰茶就带有淡淡嘅果香。呢间餐厅嘅午市套餐性价比唔错,而且餐厅服务态度都几好。
首先系小菜,我哋拣咗日式微辛甜酸炸鸡。呢个炸鸡唔似平时食开𠮶啲,佢嘅酱汁系微辛甜酸嘅,好开胃!炸鸡外脆内嫩,唔会干争争,而且份量都几足够,作为小菜已经非常满足。 另外池鱼 刺身山葵虎乳汁、牛油果忌廉天妇罗碎、飞鱼子 (+$48) 味道鲜美。
主菜方面,我哋试咗两款。烤三文鱼腌西京味噌,三文鱼肉质鲜嫩,味噌嘅咸甜味好香。 另外,我哋仲试咗烧牛里脊肉串、烤马铃薯、杂菜沙律(+$25)牛里脊肉串烧得啱啱好,肉质嫩滑,而且唔会过咸,配埋烤马铃薯同杂菜沙律。
呢间餐厅嘅午市套餐性价比唔错,而且餐厅服务态度都几好。