2024-08-27
Tokio Joe已经系中环开业超过20年,多年来能够屹立不倒一定有佢既实力💪🏻同老公趁周末试一试weekend brunch,食物种类多而且质素唔错,仲有大量任食item,性价比高!酒鬼们仲可以加配任饮package,尽饮清酒、啤酒及葡萄酒🥴🔸刺身充满鲜味既北海道蟹肉伴海胆率先上枱,然后就系色彩缤纷既刺身拼盘!拼盘包括吞拿鱼腩、吞拿鱼刺身、三文鱼、油甘鱼、北海道带子、𫚕鱼及甜虾,每一款厚切口感各异而且够新鲜,两人份量都好多🥰🔸𫚕鱼每两至三位客人可选择时令𫚕鱼一客,我地拣既𫚕鱼腩刺身以山葵酱油及柚子醋调味,令𫚕鱼鲜味更为提升🔸前菜跟住就系无限量供应既item!前菜包括不同款式沙律及薄切鱼片,当中不乏酸甜调味选择,非常开胃🔸寿司卷寿司卷绝对系今餐其中一个亮点🤩Tokio Joe擅长做呢种西式寿司卷,例如香辣三文鱼天妇罗吞拿鱼卷带惹味辣劲,虾天妇罗刺身卷就用一块块不同颜色既刺身包住饭卷,新鲜又吸睛!另外亦有较为平实既香葱芝麻左口鱼卷,值得一提店家醋饭非常出色,酸度刚刚好😍🔸烧物、炸物提供多款串烧及天妇罗,最钟意茄子同左口鱼天妇罗,薄薄炸粉完全唔觉油腻🔸主菜每位可选一款主菜,老公拣既A5佐贺
🔸刺身
🔸𫚕鱼
🔸前菜
🔸寿司卷
🔸烧物、炸物
🔸主菜
每位可选一款主菜,老公拣既A5佐贺和牛薄烧以和牛片包住香葱同蒜片 ,油香同肉味比例均衡。面控必选龙虾汤海鲜拉面,浓郁龙虾汤配上幼身面条,每一口都好挂汁!