2022-05-17
中环摩登地中海菜Quiero Más 位于兰桂坊M88嘅顶层,即使身处闹市,景观都算开扬。餐厅楼底高,装潢摩登充满异国风情,仲有个几靓嘅打卡位!菜式方面,有唔少常见嘅Tapas、Paella。味道唔算好有惊喜,但质素都算ok,而且环境舒适氛围唔错,几啱同朋友黎倾下计 再饮返两杯~𝒯𝒶𝓅𝒶𝓈▪️Truffle & Cheese Bikini $110多士望落平平无奇,但搣开就会见到拉丝芝士!当香脆不失软熟、金黄富牛油香嘅面包遇上芝士同黑松露,基本上系不败组合~ 食落无想像中咁重口味咁惊艶,但黑松露意外地比芝士突出。▪️Give a Flying Fig $158鹅肝入口即化,正常发挥~ 特别钟意底下嘅面包够晒软熟,可以索晒鹅肝多余嘅油分,入口充满牛油同鹅肝香。▪️Dos Dias Patatas $108呢个千层薯仔粒几得意㖞!由多块薄切薯仔叠成再炸至金黄。外层香脆,内𥚃软腍得黎 带点层次感。薯仔味几岀,咬落脆脆地仲有啲薯片嘅感觉添。蘸埋中间嘅酱汁,微辣湿润感up。𝒢𝓁𝑜𝓇𝒾𝑜𝓊𝓈 𝒢𝓇𝒶𝒾𝓃𝓈 ▪️Paella Barcelona $398Paella吸满上虾头汤嘅精华,虾味鲜味相当突岀!饭粒
𝒯𝒶𝓅𝒶𝓈
▪️Give a Flying Fig $158
▪️Dos Dias Patatas $108
𝒢𝓁𝑜𝓇𝒾𝑜𝓊𝓈 𝒢𝓇𝒶𝒾𝓃𝓈
▪️Paella Barcelona $398
Paella吸满上虾头汤嘅精华,虾味鲜味相当突岀!饭粒分明,干身偏硬,有啲焦脆饭焦。
上面嘅海鲜正常发挥,唔会煮到太干太韧。味道唔错,不过就真系贵左啲
𝒟𝑒𝓈𝓈𝑒𝓇𝓉
▪️Chocolate lava cake with banana and caramel ice cream $98
心太软未影已经爆开左,不过都无碍佢嘅味道。蛋糕外脆内软,朱古力流心够晒浓郁够晒多。最有惊喜嘅莫㖞于香蕉焦糖雪糕!入口香蕉味好浓,带点焦糖嘅余韵。
🍷Quiero Más Sangria (Tinto) $98/glass