1K
❀ Quiero Más #中环 ❀❗中环新开新派西班牙菜 仲有超chill露天位置❗——————————————————中环兰桂坊最近开咗间新嘅西班牙餐厅,见唔少人推荐,放假特登同朋友嚟到!餐厅装修新颖时尚,楼上仲有个超大嘅露天位置,比客人食完正餐之后想去饮下酒倾偈,非常relaxing and chill💓菜式方面,不外乎常见嘅西班牙菜、paella、tapas,但一改传统卖相,都系间不俗嘅西班牙餐厅。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Pulpo Grilled $168 (4/5)烤八爪鱼一向系我最喜爱嘅西班牙菜之一😆呢个八爪鱼有弹性得来唔会太韧,口感不错。几欣赏佢加埋辣辣地hummus,一齐食几好味😋。☞ Dos Dias Patatas $98 (4/5)香脆可口嘅千层薯仔🥔,系个几唔错嘅配菜!.☞ Suckling Pig $268 (3.8/5)嚟到西班牙餐厅点可以唔试吓佢哋经典嘅suckling pig🐷。卖相同一般嘅唔同,而且只系得四件,性价比偏低。不过层皮的确烤得几脆,而且都几香猪味。不过本身酱汁就偏少,有少少干身。.☞ Spanish Lamb $278 (3.8/5)一件件切细
❀ Quiero Más #中环 ❀
❗中环新开新派西班牙菜 仲有超chill露天位置❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Pulpo Grilled $168 (4/5)
几欣赏佢加埋辣辣地hummus,一齐食几好味😋。
Pulpo Grilled

☞ Dos Dias Patatas $98 (4/5)
香脆可口嘅千层薯仔🥔,系个几唔错嘅配菜!
Dos Dias Patatas

☞ Suckling Pig $268 (3.8/5)
卖相同一般嘅唔同,而且只系得四件,性价比偏低。
不过层皮的确烤得几脆,而且都几香猪味。
不过本身酱汁就偏少,有少少干身。
Suckling Pig

☞ Spanish Lamb $278 (3.8/5)
一件件切细咗嘅羊肉🐏表面有层皮,有少少似鸭胸肉。
口感嫩滑,似系bb lamb,略带少少膻味。
配上富有中东色彩嘅薄荷乳酪酱,整体味道不过不失。
Spanish Lamb

☞ Basque Cheese Cake $98 (3.8/5)
表面有一层薄薄地嘅焦香🍰内里口感软滑,系一个合乎水准嘅巴斯克芝士蛋糕。
另外配上红莓sorbet、红莓酱,可以一解腻感。
Basque  cheesecake

——————————————————
✨整体味道: 3.9/5
✨环境装修: 4.3/5
✨服务态度:4/5
✨性价比: 3/5
✨再访兴趣: 3/5
💞整体来讲
味道不过不失,只系份量比较少,性价比差啲。但胜在环境够靓,仲有个rooftop俾客人食完饭之后坐几耐都得💓另外服务都唔错,餐厅算系新开,当日侍应有问我对食物嘅意见,听得出佢哋真心想了解客人嘅睇法,我哋表示觉得份量少咗啲啲,佢哋都话打算再调整份量,仲送咗两杯酒俾我哋😆都系一个几唔错同朋友庆祝chill下嘅地方。
Pulpo Grilled
Dos Dias Patatas