2022-01-24
Lunch Set配有前菜、沙律、面豉汤同茶碗蒸,当日前菜系慢煮牛舌好入味,沙律好开胃,面豉汤味道香浓,茶碗蒸好滑溜带啲柚子味~🎎特选刺身定食 💰268 💫评分: 7.9/10📝套餐有7款刺身,包括:北海道带子、牡丹虾、深海池鱼、金目錭、真錭、酱油渍嘅中拖罗、𫠒红鱼,刺身颜色好靓,摆盘吸引口感,全部都好新鲜,带子系厚身版本味道清甜,牡丹虾大大只,鲜甜爽口,略嫌中拖罗无入口即熔嘅感觉🎎寿司定食 💰208💫评分: 8.2/10📝一共有8件寿司同3件小卷,包括𫠒红鱼、北海道带子、深海池鱼、金目錭、真錭、芥末鱿鱼🐙、酱油烧北海道带子、烧咗嘅右口鱼同松叶蟹棒卷物,鱼生新鲜,朋友最钟意金目錭,甘香同烧过,师傅劲贴心,因为好惊食好腥嘅鱼,都有将寿司set tailormade!好窝心🥰一绪一番酒场 𝔹𝕖𝕤𝕥 𝕋𝕠𝕘𝕖𝕥𝕙𝕖𝕣 𝔹𝕒𝕣 & 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝@btbarandgrill 📍中环士丹利街11号Stanley 11 26楼(中环🚇D2出口行3分钟就到)💫评分: 8/10💬店嘅设计都系简约色调为主,环境都舒服,楼高26楼景观都几开扬,围住sushi bar枱坐可以见到寿司师傅,lunch set中环
🎎特选刺身定食 💰268
💫评分: 7.9/10
🎎寿司定食 💰208
💫评分: 8.2/10
@btbarandgrill
📍中环士丹利街11号Stanley 11 26楼
(中环🚇D2出口行3分钟就到)
💫评分: 8/10
💬店嘅设计都系简约色调为主,环境都舒服,楼高26楼景观都几开扬,围住sushi bar枱坐可以见到寿司师傅,lunch set中环价钱食到呢个质素嘅刺身真系唔错,鱼生好新鲜,不过唔算有好多choices主要系食丼饭同寿司!餐厅仲有lunch omakase💰500,希望下次有机会试!
❣️再访?🄼🄰🅈🄱🄴
#sushihongkong #中环 #中环美食 #生日饭 #日本料理 #一绪一番酒场 #日本菜 #sushi #omakase #omakasehk #厨师发办 #香港美食 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #厨师发板 #hkfoodieblogger #hkfoodlover #hkfood #寿司 #japanesefood #香港日本菜 #omakasesushi #一绪一番酒场 #BestTogetherBarAndGrill #Central #香港