2023-07-25 115 浏览
店名: Testina地址: 中环摆花街8号3楼香港站C出口,行6分钟环境: 4.5/5价钱: 4/5味道: 4.5/5今次黎到中环食米兰菜,餐厅装修走复古路线,职员态度友善,仲安排左我哋坐bar枱,望住佢地调酒就更加有feel🥰前菜嘅面包篮有切片sour dough,面包食落十分之松😚Charcoal Grilled Bone Marrow, Toasted Bread, Aromatic Salad❤️❤️❤️❤️❤️$188/pc呢道菜式十分特别,出面真系揾唔到,炭烤香牛骨随,面头烤得十分之脆,闻落阵阵超香嘅牛油味,加左盐、迷迭香等等去调味😗配搭上蒜蓉包之外,仲有以多款香叶制作而为成嘅香叶沙律,有沙律🥗,可以中和翻油脂味,配搭啱啱好"Lingua Tonnata", Veal Tongue, Tonnata Sauce❤️❤️❤️❤️❤️$298平时都系叫小牛肉片多,今次佢哋系牛舌片,配上以橄榄油、醋等等整成嘅酱汁,带有少少酸味,配搭牛舌片一齐食,一啲都唔油腻,超正😆Beef Carpaccio, Piedmont Hazelnut❤️❤️❤️❤️$228牛肉片十分入味,肉质嫩滑又一啲都唔腥,调味加上左香叶
店名: Testina

地址: 中环摆花街8号3楼
香港站C出口,行6分钟

环境: 4.5/5
价钱: 4/5
味道: 4.5/5

分之松😚

$188/pc

牛肉片十分入味,肉质嫩滑又一啲都唔腥,调味加上左香叶😝更加突显出肉嘅新鲜,令食落提升左一个层次😚