餐厅: 杣‧YASHIMA
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-06-16 311 浏览
朋友介绍中环九如坊有一间神秘隐世嘅Omakase环境安静舒适,食Omakase一流有2个set可拣,我点咗$1980果款试试佢前菜有呢三样主要都系微酸的开胃菜渍物> 藻> 鱿鱼每个层次咁样递增上去Sashimi真鲷角切+海胆酱汁睇住师傅即刻切出嚟,已经有视觉嘅享受将真鲷沾上海胆酱入口先有海胆酱嘅味道,之后就有真鲷嘅味道同埋质感海胆酱唔会太浓,覆盖晒个真鲷个味精美嘅金箔熟蚝🦪今次刺身就配带葱的酱汁味道比较刺激接落嚟就系慈鱼刺身同赤贝慈鱼刺身个面烧一烧,逼啲油出黎入口充满油香同时滑口唔「鞋」身冲绳赤贝配青柠汁+豉油,令到慈鱼嘅油香唔会停留太耐解除口中油腻感立鳞烧鱼鳞超脆口香脆食完脆卜卜口感后再加海藻汁,中和返又可以enjoy下一个食物了安康鱼肝鲜味唔腥,食晒成嚿都唔会觉得流今晚的寿司🍣有:金目鲷 + 柚子皮贝青鱼+姜蓉烧北寄贝拖罗黑目鲷+豉油海胆全部都睇住师傅喺面前续旧整师傅亦都会留意客人嘅进食速度,食嘢过程舒适最后热食系一个鲜甜蚝汤结尾今日水果系芒果同哈密瓜两样都超甜超正整体嚟讲间餐厅服务态度非常好环境舒适师傅亦都会逐样食物介绍成个进食嘅过程亦放松,唔会有好急嘅感觉想揾一
朋友介绍中环九如坊有一间神秘隐世嘅Omakase

环境安静舒适,食Omakase一流

有2个set可拣,我点咗$1980果款试试佢

前菜有呢三样
主要都系微酸的开胃菜

渍物> 藻> 鱿鱼
每个层次咁样递增上去

Sashimi
真鲷角切+海胆酱汁
睇住师傅即刻切出嚟,已经有视觉嘅享受
将真鲷沾上海胆酱
入口先有海胆酱嘅味道,之后就有真鲷嘅味道同埋质感
海胆酱唔会太浓,覆盖晒个真鲷个味

精美嘅金箔熟蚝🦪
今次刺身就配带葱的酱汁
味道比较刺激

接落嚟就系
慈鱼刺身同赤贝
慈鱼刺身个面烧一烧,逼啲油出黎
入口充满油香同时滑口唔「鞋」身

立鳞烧

鱼鳞超脆口香脆

食完脆卜卜口感后
再加海藻汁,中和返
又可以enjoy下一个食物了

安康鱼肝
鲜味唔腥,食晒成嚿都唔会觉得流

今晚的寿司🍣有:
金目鲷 + 柚子皮

青鱼+姜蓉
烧北寄贝
拖罗
黑目鲷+豉油
海胆

全部都睇住师傅喺面前续旧整
师傅亦都会留意客人嘅进食速度,食嘢过程舒适

最后热食系一个鲜甜蚝汤结尾

今日水果系芒果同哈密瓜

两样都超甜超正

整体嚟讲间餐厅服务态度非常好
环境舒适
师傅亦都会逐样食物介绍
成个进食嘅过程亦放松,唔会有好急嘅感觉
想揾一间可以放松品尝日本Omakase呢一间舖头10分推荐