2024-10-19
自从去完台湾旅行,久不久就会想寻找返正宗嘅台湾美食~ 今日放工就同朋友嚟试位于中环街市内嘅久久🥰 .Food & Drink Ordered:久久红烧半筋半肉面 ($82)古早老花雕鸡卷面 ($72)士林盐酥鸡 ($46)古早芋泥三色芋圆 ($38)红枣桂圆茶 ($12)冷泡台南高山绿茶 ($12).Kuku食评:整体嚟讲晚餐性价比非常高!🔥 红烧牛肉同牛筋都炆得好腍好入味,汤底味道香浓~ 花雕鸡卷啱晒钟意花雕酒香味嘅朋友🙌🏻🙌🏻 配搭埋手工面jeng jeng✨ 盐酥鸡有小惊喜🥰 炸得非常松脆,真系有喺士林夜市买即食嘅感觉!最后叫咗芋泥三色芋圆有个甜甜嘅结尾💓#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_central #香港好去处 #香港美食 #台湾美食 #hkfood #hkgoodwest #相机食先 #食好西 #hkfoodie #hkeats #香港打卡 #香港探店
Food & Drink Ordered:
久久红烧半筋半肉面 ($82)
古早老花雕鸡卷面 ($72)
士林盐酥鸡 ($46)
古早芋泥三色芋圆 ($38)
红枣桂圆茶 ($12)
冷泡台南高山绿茶 ($12)
Kuku食评: