2021-12-22
依间日式餐厅以简约木系装修为主,一入门口就会见到一张L型吧枱,墙上摆满清酒樽,甚有格调~Lunch有omakase及lunch set选择,今次就试咗佢地既lunch set🥰✨Lunch Set✧ 定食、沙律、茶碗蒸、汤及甜品✧❀ 刺身定食 🐟总共有六款刺身,每款两件,全部都系厚切又新鲜😍 摆盘好靓,刺身有赤贝、拖罗、𫚕鱼、左口鱼裙边配鲷鱼、鲣鱼及甜虾,非常丰富💕 最中意系拖罗入口即溶既感觉,而且系无筋,肥美鲜甜。赤贝口感爽滑,甜虾亦好鲜甜。𫚕鱼系野生品种,体积较油甘鱼大,食落油脂感较重~左口鱼裙边经微微炙烧后,油脂感更重,入口即溶。而鲷鱼刺身包住海草,咸鲜味重。而最浓味就系𫚕鱼,以稻草作炙烧,有阵阵烟熏味~❀ 西京烧银鳕鱼定食 🐟西京烧系以西京白味噌作调味~大大块银鳕鱼,鱼皮烧得香脆,鱼肉好嫩滑,味道咸香带甜,非常惹味,配白饭及饭素食一流😋❀ 抹茶红豆奶冻 🍵奶冻口感幼滑,奶香味浓又带甘香,配埋红豆令味道更香甜,作为餐后甜品唔错
✨Lunch Set
✧ 定食、沙律、茶碗蒸、汤及甜品✧
❀ 刺身定食 🐟
总共有六款刺身,每款两件,全部都系厚切又新鲜😍
❀ 西京烧银鳕鱼定食 🐟
❀ 抹茶红豆奶冻 🍵