2024-06-30
中环lunch食咩好,相信唔少中环返工嘅朋友都会有喺返工时间好头痛唔知食咩好,今次小编就去咗中环一间嘅日本餐厅食咗个lunch set,虽然系lunch set,但系餐厅用料都相当高质,今次就叫咗佢哋嘅特选刺身拼盘定食,lunch set当中都会包括有前菜、面汤、茶碗蒸,相当丰富😜前菜:就系是日沙律,沙律菜新鲜,再配上胡芝麻酱,感觉好Fresh好清新茶碗蒸:整得好滑身,而且里面有秋葵同埋冬菇,加埋一齐蒸感觉好健康重点就系,刺身拼盘里面有赤海虾,真鲷鱼,中拖罗,银鳕鱼,深海池鱼,赤贝配寿司饭,刺身相当新鲜,而且即叫即切,师傅会喺你面前切刺身,感觉好似omakase咁,真鲷鱼配上紫菜+柚子醋,赤海虾好鲜甜,小编极力推介佢哋嘅银鳕鱼,师傅会喺你面前用火枪烧下去,烧咗银鳕鱼仲更加充满油脂香,正!另外小编最钟意嘅就系中拖罗,充满油脂香嘅拖罗,拖罗控嘅朋友一定要试😙,赤贝配上柠檬片,感觉就好清新,仲带出咗赤见嘅鲜味整体嚟讲,如果lunch时间可以食到咁丰富美味嘅午餐,仲会更加提升工作嘅效率,餐厅主要系吧枱为主,如果lunch有兴趣嘅朋友一定要早啲book枱,好容易就full 😊