2024-07-09
🐻我真系好钟意食亚妈家姐,无论去🇯🇵日本定系🇭🇰香港都系会间唔中食吓,今日🐻👨🏽又嚟中环接我放工,所以我就拣咗附近一间环境好好又有夜景睇嘅餐厅,最重要嘅系佢哋有Sake pairing🍶🐻👨🏽至爱❣️🫡另外最值得一赞嘅系,佢哋无论师傅定waitress,都十分nice!我地由头倾到落尾,系香港已经好耐冇试过咁有人情味嘅餐厅🥲🐻除咗Sake ,我地就简左厨师发办套餐🐻打头阵系爱媛县产真鲷鱼配海草酸汁,我觉得呢个头盘系我食过咁多间香港omakase 令我最印象深刻,好开胃又好食👍🏽🍣套餐包括10件寿司+🍖一碟串烧+🥣面豉汤+🍰甜品⭕️千叶县产地金目鲷寿司⭕️北寄贝寿司⭕️深海池鱼寿司⭕️𫚕鱼寿司配柚子胡椒⭕️赤贝寿司⭕️鳕鱼寿司配黑松露⭕️赤海虾寿司配乌鱼子⭕️大拖罗寿司⭕️北海道根室海胆寿司⭕️右口鱼边🐻各款寿司鲜味不在话下,令我印象最深刻嘅系赤海虾配乌鱼子寿司,平时出海虾都系就咁赤海虾加酱油,但系佢哋上面就加咗乌鱼子,咸鲜嘅乌鱼子再加埋赤海虾出奇地夹,令到个鲜味更上一层楼😋🐻串烧拼盘就有烧鸡皮等,烧鸡皮配上特别嘅酱汁,惹味好食,又唔肥腻☺️🐻今餐我哋两个都食得好开心,无论食物水准同埋服务都系非常一流,好开心见
🐻除咗Sake ,我地就简左厨师发办套餐
🍣套餐包括10件寿司+🍖一碟串烧+🥣面豉汤+🍰甜品
⭕️赤海虾寿司配乌鱼子
⭕️大拖罗寿司
⭕️北海道根室海胆寿司
⭕️右口鱼边
🐻今餐我哋两个都食得好开心,无论食物水准同埋服务都系非常一流,好开心见到香港有间咁有水准嘅餐厅👍🏽