2024-12-26
我个靓女🐢🍯又带我去食好西啦,佢知我好挂住乡下但凑住两只小魔怪又行唔开,所以带咗我去一间位于中环Stanley 11 既一间高质日本餐厅Dinner止住引先🥰餐厅位于26楼,一开䢂门已经见到落地玻璃😍观景开扬,空间感十足,加埋和风既装横,感觉好chillOMAKASE SUSHI SET 厨师发办寿司套餐 $880/位特色前菜Appetizer 先付三点包括海胆豆腐配三文鱼子、蒜头 & 牛蒡 ,滑滑嘅豆腐有着浓郁嘅海胆味,而蒜头同牛蒡食落令人好开胃鲷鱼簿切配上自家制萝卜蓉、竹碳盐,肉质清新有弹性,鲜味十足寿司🍣握 寿司十贯✨赤虾 。新鲜弹牙✨北寄贝 。鲜甜味十足✨鲜带子 。好厚身肥美,超鲜甜✨文甲鱿鱼配黑松露 。好香松露味,好有咬感✨左口鱼 。烧过之后令油分更丰富,入口即溶既感觉我既最爱✨燕鰶。即系我地叫既马友,油分比较高✨鲷鱼✨𫚕鱼✨金目鲷 ✨三文鱼子紫菜包饭烧物鸡翼、鸡尾、鸡髀菇,表面烧到金黄色🤤干身脆口一绪特色汤🍲Soup 吸物味噌汤,劲足料,有金针菇海带同萝卜甜品抹茶雪糕大福配十胜红豆,系师傅自家制👍抹茶同红豆一向都系绝配,配埋师傅自家制嘅大福烟烟韧韧既口感,大满足😌一绪一番酒
特色前菜
鲷鱼簿切
配上自家制萝卜蓉、竹碳盐,肉质清新有弹性,鲜味十足
寿司🍣握 寿司十贯
✨赤虾 。新鲜弹牙
✨北寄贝 。鲜甜味十足
✨鲜带子 。好厚身肥美,超鲜甜
✨文甲鱿鱼配黑松露 。好香松露味,好有咬感
✨左口鱼 。烧过之后令油分更丰富,入口即溶既感觉我既最爱
✨燕鰶。即系我地叫既马友,油分比较高
✨鲷鱼
✨𫚕鱼
✨金目鲷
✨三文鱼子紫菜包饭
烧物
鸡翼、鸡尾、鸡髀菇,表面烧到金黄色🤤干身脆口
一绪特色汤🍲Soup 吸物
味噌汤,劲足料,有金针菇海带同萝卜
甜品
一绪一番酒场