餐厅: Tokio Joe
资讯:

2024-02-03 42 浏览
今天去了中环的Tokio Joe 吃他们的Weekend brunch, 价钱是$620成人;$350小童(3-11岁)。所有前菜、寿司卷、烧物、炸物及甜品都可以无限量供应,而且款式非常多,所以我哋没有选所有款式。先来🦀北海道蟹肉伴海胆精致小食一客,摆盘非常精致😍🍣刺身拼盘有季节性美食-深海池鱼、两款吞拿鱼腩、吞拿鱼、北海道带子、𫚕鱼、油甘鱼、三文鱼及甜虾😋每款都很新鲜,特别是吞拿鱼腩,油花出晒黎🤪入口即溶🫣🐟吞拿鱼腩龙虾卷有龙虾吞拿鱼腩海胆三文鱼籽🐠限定季节性𫚕鱼我地选了𫚕鱼刺身,上面有啲鱼蓉配了脆条及芝麻,非常新鲜😍🦀蟹肉菠菜沙律有大量蟹肉及菠菜,使用了麻酱,甜甜的。🐟香辣吞拿鱼他他我只会用超级超级好食 他他里面有脆片,每粒都是精华,将所有东西混合一起 简直系吞拿鱼他他天花板。🍱吞拿鱼天妇罗片辣味蛋黄酱卷佢哋嘅饭唔多每一件都细细粒,但每一件都非常之有口感,所以每一啖都算是精华🥹完全系惊喜。🍙元祖软壳蟹牛油果卷系佢哋嘅house special,但呢款寿司有八件 也是细细件😍所以一口已经食完唔会太饱,唔会太滞👍🏽由于卷物太好食 店员推介我哋试埋🍣香辣三文鱼天妇罗吞拿鱼卷中间系香辣三文

先来🦀北海道蟹肉伴海胆精致小食一客,摆盘非常精致😍

🍣刺身拼盘

🐟吞拿鱼腩龙虾卷
有龙虾吞拿鱼腩海胆三文鱼籽

🐠限定季节性𫚕鱼
我地选了𫚕鱼刺身,上面有啲鱼蓉配了脆条及芝麻,非常新鲜😍

🦀蟹肉菠菜沙律
有大量蟹肉及菠菜,使用了麻酱,甜甜的。

🐟香辣吞拿鱼他他

🍱吞拿鱼天妇罗片辣味蛋黄酱卷

🍙元祖软壳蟹牛油果卷

由于卷物太好食 店员推介我哋试埋
🍣香辣三文鱼天妇罗吞拿鱼卷
中间系香辣三文鱼天妇罗😘上面系吞拿鱼
整个卷味有点酸酸地😙好特别👍🏽

而主菜每位可选一款
我哋选了🥩A5佐贺和牛薄烧及🥩牛柳厚烧,佐贺和牛薄烧油脂分布平均入口入口即溶。牛柳鲜嫩入口软腍😙

🍗免治鸡肉棒
🥹啖啖仔 少少蛋黄汁 唔会好似出面个啲好大旧好漏!

🍨雪糕有绿茶及芝麻味,绿茶是有红豆的🥹
香蕉天妇罗配士多啤梨酱🍌这个是炸香蕉😙
总括呢个Brunch好抵食又好好食,每款摆盘都很精美!