2023-05-02 236 浏览
老婆都好想食斋菜,原来都有一段时间没有食,所以去睇下,同埋系黄埔之前开左间日本既超市,顺便行下食埋野,系黄埔天地美食坊原来仲系到,上到发现都好多转了,除了咏藜园仲系到,其他店舖都转了好多了。在这又比我发现有间素食的店舖,价钱方面又不算太贵,同老婆入去试下。【凤梨生炒骨】生炒骨是用了腐皮一层层包住莲藕,做成好似有骨既效果,外皮炸得香脆,口感不错,个酱汁挂了这个腐皮上真系好似生炒骨既感觉,虽然件生炒骨大了少许。但都值得一赞。【农家小炒皇】小炒皇材料非常丰富,有腰果、青红椒、豆干、四季豆等,样样都可以𩠌饭就一流,材料嫩而不生,爽口鲜美,获气又够。【榄菜金粟肉松炒饭】个炒饭真系炒得粒粒分明,内里有冬菇、腐皮、粟米粒等,虽然材料简单,但口感非常干身又不会太咸。

凤梨生炒骨

【凤梨生炒骨】