天气冻嘅时候特别想食一啲热辣辣嘅锅类食品 咁啱又喺韩国街附近 所以就决定喺度随机揾一间黎试吓☃️-✏️泡菜饺子锅 ($180)饺子锅嘅馅料都几丰富 而且份量好大 包括有泡菜饺子泡菜 粉丝 金菇 豆腐 年糕等等 不过整体质素嚟讲只系一般 而且好大嘅扣分位系佢嘅主角饺子😗饺子夹都未夹落碗就散开烂晒 食落一啲口感都冇变左一pat嘢咁🤧不过都有可能我都煮耐左少少 但真系散得太夸张同淋得太劲😂建议佢上枱之前食材可以唔使加热得咁多 因为佢上枱后都已经会开大火继续煮🤔/个年糕就相对我觉得几好食 淋得嚟又不失𠮶种q弹感呢 底下仲有劲多粉丝 索晒汤汁都唔错嘅 但系我觉得成个锅辣度唔够 可以再提高🌶🌶🌶〰️✏️韩式粉丝 ($75)反而呢度嘅炒粉丝就几有惊喜!🤩佢嘅粉丝闻落已经好香 调味都好好 好惹味 而且感觉好有镬气 重点系佢嘅粉丝食落一啲都唔油腻 但系同时间又可以炒到一条条分开唔会变咗痴埋一Pat咁 讲紧系放到冻左都唔会!粉丝真心高质 可以一试👩🏻‍🍳
✏️泡菜饺子锅 ($180)

〰️
✏️韩式粉丝 ($75)

用餐时段
  • 韩式粉丝