2012-06-24
今日无聊系深水埗行, 睇下有冇啲咩工具要准备下星期七一烟花时用 , 无意间比我行到了呢间未食过既面店, 以全场$15既招莱吸引客人 , $15唔算平 , 不过钟意试新野既我一定唔放过。钟意食腩河既我 , 紧系叫返个腩河过下口瘾 (话唔定迟啲黎个安格斯腩河指数? )佢地既牛腩系比较偏向腩肉结实而中间带点脂肪既类型, 脂肪带出小许但是唔浓郁既牛腩香 ,如果唔好食浓味既人算几适合, 好浓味既人就未必太岩了。汤底茶黄色, 普通既清啖味道, 好饮汤既人唔好抱太大期望。。。河粉底唔错 , 唔会烂到一pat野咁, 几爽口, 以$15既平价店来讲 , 算几多下, 或者系牛腩以外既面应该唔错 , 呢啲留比其他食评家了。。店面算几细下, 坐唔到好多人 , 比较唔满意佢地唔多执野抹野, 我张台坐底时已经有好多上一手既"战迹" , 另一张大台既人食完之后到我走之前都未有人抹过。。战迹满布 , 介意既人要小心价钱佢未去到自杀超平价十蚊碗哥啲, 十五蚊碗, 油菜六蚊,算系合理啦。。整体而言, 佢算系一家可以食得下既面家。如果以饱肚为目的 , 可以一试 , 如果期待会有美食既 , 你入错地方了。。
钟意食腩河既我 , 紧系叫返个腩河过下口瘾 (话唔定迟啲黎个安格斯腩河指数? ) 佢地既牛腩系比较偏向腩肉结实而中间带点脂肪既类型, 脂肪带出小许但是唔浓郁既牛腩香 ,如果唔好食浓味既人算几适合, 好浓味既人就未必太岩了。
题外话/补充资料:
除左"战迹"问题外 , 我坐走廊细台位时 , 隔离厨房洗碗阿姐出力洗碗到啲水弹到落我只脚到 , 好在没弹落啲面度姐 , 不过相信只系个别事件。。。
如果系要比安格斯腩河指数 , 我比65分